12/11/2022 12/11/2022 Η πρωτοβουλία Go Fellowship Melbourne διοργανώνει τη σειρά ομιλιών «Come and See» στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στο Bentleigh της Μελβούρνης. Η σειρά ομιλιών «Come and See» της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή 100 ατόμων. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Ιερατικός Προϊστάμενος της Ενορίας, π....
12 Νοεμβρίου, 2022 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2022 - 20:27

«Come and See»: Ομιλία για την πρώιμη Χριστιανική Εκκλησία στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
«Come and See»: Ομιλία για την πρώιμη Χριστιανική Εκκλησία στη Μελβούρνη

Η πρωτοβουλία Go Fellowship Melbourne διοργανώνει τη σειρά ομιλιών «Come and See» στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στο Bentleigh της Μελβούρνης.

Η σειρά ομιλιών «Come and See» της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή 100 ατόμων. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Ιερατικός Προϊστάμενος της Ενορίας, π. Χρήστος Δημολιανής.

Η ομιλία επικεντρώθηκε στην παλαιοχριστιανική περίοδο της Εκκλησίας. Ο π. Χρήστος εξήγησε πώς η Εκκλησία μεγάλωσε και αναπτύχθηκε μετά την Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, παρά τους συνεχείς διωγμούς κατά των Χριστιανών μέχρι να εδραιωθεί η ελευθερία της θρησκείας.

Ένα παράδειγμα για το οποίο μίλησε ο π. Χρήστος ήταν ο Άγιος Ιγνάτιος Αντιοχείας που μαρτύρησε στη Ρώμη. Κατά τη διάρκεια της περιόδου που κρατούταν, πριν από το μαρτύριό του, έγραφε επιστολές στις τοπικές χριστιανικές Εκκλησίες, ενθαρρύνοντάς τις στον αγώνα τους για τη σωτηρία τους.

Επίσης, το κοινό είδε εικόνες από τις κατακόμβες που κατασκεύασαν οι πρώτοι χριστιανοί, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως υπόγειοι χώροι λατρείας για να διατηρηθεί η χριστιανική πίστη.

Η ομιλία σκιαγράφησε τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά την πρώιμη περίοδο η Εκκλησία του Χριστού, αλλά και την πορεία ακμής Της και τον τρόπο που ενθαρρύνθηκαν πολλοί -μεταξύ αυτών και ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος– ώστε να διακηρύξουν την πίστη τους στον Κύριο.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, το κοινό έθεσε ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Κυριακό και τον π. Χρήστο.

Η επόμενη ομιλία της σειράς «Come and See» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, στις 7 μ.μ..

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων