30/01/2021 30/01/2021 Για την επιμόρφωση και την επαγγελματική ανάπτυξη των δασκάλων και καθηγητών του Ελληνορθόδοξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου στο Πρέστον της Μελβούρνης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου η πρώτη εκπαιδευτική διάσκεψη του Κολλεγίου με θέμα “Αναδιαμόρφωση του Μέλλοντος”. Το πρόγραμμα του διημέρου ήταν πλούσιο και ενδιαφέρον, με παρουσιάσεις από εκλεκτούς ομιλητές. Η πρώτη...
30 Ιανουαρίου, 2021 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2021 - 18:55

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Πρέστον

Διαδώστε:
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Πρέστον

Για την επιμόρφωση και την επαγγελματική ανάπτυξη των δασκάλων και καθηγητών του Ελληνορθόδοξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου στο Πρέστον της Μελβούρνης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου η πρώτη εκπαιδευτική διάσκεψη του Κολλεγίου με θέμα “Αναδιαμόρφωση του Μέλλοντος”.

Το πρόγραμμα του διημέρου ήταν πλούσιο και ενδιαφέρον, με παρουσιάσεις από εκλεκτούς ομιλητές. Η πρώτη ημέρα της περιλάμβανε τις ομιλίες της ψυχολόγου κ. Maria Ruberto με θέμα “Θετική ψυχολογία”, της Dr. Gabrielle Ostrognany με θέμα “Η αποστολή, οι αξίες, το όραμα και οι κοινές προσδοκίες του Κολλεγίου” και της κ. Megan Townes με θέμα “Η τέχνη του δυνατού”. Η ημέρα έκλεισε με την επίσημη ομιλία του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ευμένιου Βασιλόπουλου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο.

Ο π. Ευμένιος τόνισε την αναγκαιότητα της συνεχούς δραστηριοποίησης και βελτίωσης του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου, διακρίνοντας ότι πλέον έχει γυρίσει σελίδα, κάτι που εκτίμησε ότι οφείλεται στο πνεύμα συνεργασίας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Η ομιλία του π. Ευμενίου είχε εμψυχωτικό χαρακτήρα, με εστίαση στους Τρεις Ιεράρχες και στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλός. Ο Πανοσιολογιώτατος υπογράμμισε πως ο δάσκαλος ή ο καθηγητής δεν επιτελεί επάγγελμα αλλά ιερή διακονία, και παρομοίασε τον εκπαιδευτικό με τον εργάτη σε μεταλλείο, ο οποίο μέσα στο σκοτάδι και από την πέτρα σιγά – σιγά αποκαλύπτει πολύτιμα μέταλλα, στοιχεία που εμπλουτίζουν ολόκληρη την οικουμένη.

Κλείνοντας, ο π. Ευμένιος μοιράστηκε με το κοινό μια προσωπική εμπειρία, την οποία βίωσε στο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννου την τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς. Όπως διηγήθηκε, ένα παιδί, ενώ οι γονείς του το περίμεναν να πάει στο αυτοκίνητο, εκείνο είχε πιαστεί στα κάγκελα της περίφραξης του σχολείου και κλαίγοντας αρνούνταν να μετακινηθεί. Όταν το πλησίασε ο ίδιος και ρώτησε γιατί δεν ήθελε να ακολουθήσει τον πατέρα και τη μητέρα του, το παιδί απάντησε: «Δε θέλω να πάω στο σπίτι, δε θέλω διακοπές, θέλω να μείνω εδώ». Ολοκληρώνοντας την περιγραφή, ο π. Ευμένιος αναγνώρισε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει τη θετική ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου και τους παρότρυνε να συνεχίσουν να βλέπουν τα παιδιά πάντοτε ως προτεραιότητα και σαν πολύτιμο θησαυρό.

Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η δεύτερη ημέρα της διάσκεψης, κατά την οποία οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τις ομιλίες της κ. Josie Howie με θέμα “Πρακτική επικεντρωμένη στους μαθητές” και της κ. Judy Petch, η οποία περιέγραψε την εμπειρία της ως εκπαιδευτικός. Εν συνεχεία, οι εκπαιδευτικοί ανά ομάδες συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες που τους επέτρεψαν να μοιραστούν προβληματισμούς, εμπειρίες, σκέψεις και να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους, σχεδιάζοντας μεθόδους καλύτερης επικοινωνίας με τους μαθητές και ποιοτικότερης διδασκαλίας.

Η διάσκεψη ολοκληρώθηκε με την ομιλία της Διευθύντριας του Κολλεγίου, κ. Anna Urban, η οποία ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο και την Ιερά Αρχιεπισκοπή για την εμπιστοσύνη και συμπαράστασή τους προς το σχολείο, καθώς επίσης το διδακτικό προσωπικό για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μαθητών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων