15/05/2022 15/05/2022 Την Κυριακή του Παραλύτου, 15 Μαΐου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως τις Θεοτόκου στο Geelong, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού. Ο Θεοφιλέστατος, μιλώντας για την εορτή της ημέρας, τόνισε ότι «ο Χριστός ήταν και είναι η μόνη και διαρκής παράκληση κάθε ανθρώπου. Φυγαδεύει κάθε θλίψη και μεταμορφώνει κάθε ανθρώπινο πόνο....
15 Μαΐου, 2022 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2022 - 22:45

Η Κυριακή του Παραλύτου στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Geelong

Διαδώστε:
Η Κυριακή του Παραλύτου στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Geelong

Την Κυριακή του Παραλύτου, 15 Μαΐου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως τις Θεοτόκου στο Geelong, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού.

Ο Θεοφιλέστατος, μιλώντας για την εορτή της ημέρας, τόνισε ότι «ο Χριστός ήταν και είναι η μόνη και διαρκής παράκληση κάθε ανθρώπου. Φυγαδεύει κάθε θλίψη και μεταμορφώνει κάθε ανθρώπινο πόνο. Κανένας δεν αγάπησε τόσο πολύ τον άνθρωπο και δεν τον απάλλαξε από τον φόβο των οριακών του καταστάσεων, όσο ο Χριστός».

Ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως επισήμανε: «Στα Ιεροσόλυμα, στον χώρο της προβατικής κολυμβήθρας, γίνεται το θαύμα της θεραπείας του παραλυτικού, που σήκωνε το σταυρό της ασθένειάς του για 38 ολόκληρα χρόνια. Στην κατάσταση αυτή, όπως συμπεραίνουμε από το ευαγγελικό κείμενο, τον οδήγησε η αμαρτία και η διακοπή της σχέσεώς του με τον Θεό. Και εκεί που τα ανθρώπινα σχήματα είχαν καλλιεργήσει μέσα του την απελπισία και τη μοναξιά, εκείνος περίμενε υπομονετικά τη θεραπεία του. Και το θαύμα γίνεται. Ο Θεός δεν τον αφήνει. Ο λόγος του Χριστού είναι σωτήριος. “Να, έχεις γίνει καλά. Από ‘δω και πέρα μην αμαρτάνεις για να μην πάθεις χειρότερα”. Η λυτρωτική παρουσία του Κυρίου θεραπεύει το σώμα και την ψυχή του παράλυτου».

O Θεοφιλέστατος κ. Κυριακός ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, ιερομόναχο π. Κοσμά Δαμιανίδη, για τη φιλοξενία και την αγάπη που έδειξαν, ενώ μετέφερε την εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε γεύμα σε χώρο της κοινότητος.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων