22/05/2024 22/05/2024 Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο Northbridge της Πέρθης. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε την παραμονή της εορτής, και συνεχίστηκαν την κυριώνυμο ημέρα, με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος...
22 Μαΐου, 2024 - 18:42
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2024 - 21:02

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πέρθη

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πέρθη

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο Northbridge της Πέρθης.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε την παραμονή της εορτής, και συνεχίστηκαν την κυριώνυμο ημέρα, με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας WA και της Καστελοριζιακής Αδελφότητος, καθώς και δάσκαλοι μαθητές του ελληνορθόδοξου ημερήσιου σχολείου «Άγιος ΑνδρεΑς».

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος εστίασε σε δύο πτυχές του βίου του Αγίου Κωνσταντίνου: στη σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια το 325 μ.Χ. και στην απόφασή του να στείλει τη μητέρα του, την Αγία Ελένη, στα Ιεροσόλυμα για να αναζητήσει και να βρει τον Τίμιο Σταυρό, στον οποίο σταυρώθηκε ο Κύριός μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Κυανέων μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και στη συνέχεια παρατέθηκε πρωινό τσάι στην αίθουσα της Ενορίας, από την εκκλησιαστική επιτροπή της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων