02/05/2023 02/05/2023 Το Σχολείο «Oakleigh Grammar» στη Μελβούρνη φιλοξενεί την Εθνική Συνάντηση Ελληνορθοδόξων Σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, που ξεκίνησε την Τρίτη 2 Μαΐου 2023, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαΐου 2023. Η τελετή έναρξης της συνάντησης συνοδεύτηκε από την τέλεση Αγιασμού στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο προάστιο Oakleigh. Η συνάντηση αποτελεί έναν...
02 Μαΐου, 2023 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2023 - 15:56

Μαθητές σχολείων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας συναντώνται στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Μαθητές σχολείων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας συναντώνται στη Μελβούρνη

Το Σχολείο «Oakleigh Grammar» στη Μελβούρνη φιλοξενεί την Εθνική Συνάντηση Ελληνορθοδόξων Σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, που ξεκίνησε την Τρίτη 2 Μαΐου 2023, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαΐου 2023.

Η τελετή έναρξης της συνάντησης συνοδεύτηκε από την τέλεση Αγιασμού στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο προάστιο Oakleigh.

Η συνάντηση αποτελεί έναν θεσμό από το έτος 1998 και φιλοξενείται διαδοχικά από όλα τα ελληνορθόδοξα σχολεία ανά την Αυστραλία. Στο πλαίσιο αυτής, διοργανώνονται αθλητικές, εκδηλώσεις σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό, καθώς και ένα φόρουμ που επικεντρώνεται στις ορθόδοξες χριστιανικές σπουδές.

Τα σχολεία που λαμβάνουν μέρος είναι: το σχολείο Oakleigh Grammar από τη Μελβούρνη, το Κολλέγιο των Αγίων Πάντων από το Σύδνεϋ, το Σχολείο του Αγίου Ανδρέου από την Πέρθη, το Κολλέγιο της Αγίας Ευφημίας από το Σύδνεϋ, το Κολλέγιο του Αγίου Γεωργίου από την Αδελαΐδα, το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννου από τη Μελβούρνη και το Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνος από το Σύδνεϋ.

Το Σχολείο «Oakleigh Grammar» επρόκειτο να φιλοξενήσει την συνάντηση του έτους 2020, η οποία όμως αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Το 2022, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε μια περιορισμένης κλίμακας αντίστοιχη εκδήλωση, όπου το σχολείο «Oakleigh Grammar» φιλοξένησε το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννου.

«Είμαστε τόσο χαρούμενοι που επιτέλους φιλοξενούμε σχολεία από όλη την Αυστραλία για αυτό το υπέροχο γεγονός», δήλωσε ο Διευθυντής του «Oakleigh Grammar», κ. Mark Robertson, κατά την έναρξη της φετινής διοργάνωσης, επισημαίνοντας ότι ο θεσμός παρέχει πάντοτε στους συμμετέχοντες μαθητές την ευκαιρία όχι μόνο να διαγωνιστούν, αλλά και να αναπτύξουν φιλίας και ισχυρούς δεσμούς με συμμαθητές τους από άλλες πολιτείες. Ο κ. Robertson προέτρεψε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να λάβουν μέρος στους διάφορους διαγωνισμούς με ευγένεια και αξιοπρέπεια.

Δείτε όλο το πρόγραμμα της διοργάνωσης

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων