02/12/2023 02/12/2023 Άλλη μια σχολική χρονιά ολοκληρώνεται και οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» (Aetolian College), στη Μελβούρνη, αποχαιρετούν με ενθουσιασμό τα μαθήματα και το σχολείο για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η κάθε μία Σχολική Μονάδα έχει προετοιμάσει για άλλη μια χρονιά με ενθουσιασμό χριστουγεννιάτικες εορτές, γεμάτες μουσική,...
02 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2023 - 13:54

Μελβούρνη: Έναρξη Χριστουγεννιάτικων Γιορτών του Ελληνικού Σχολείου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

Διαδώστε:
Μελβούρνη: Έναρξη Χριστουγεννιάτικων Γιορτών του Ελληνικού Σχολείου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

Άλλη μια σχολική χρονιά ολοκληρώνεται και οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» (Aetolian College), στη Μελβούρνη, αποχαιρετούν με ενθουσιασμό τα μαθήματα και το σχολείο για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η κάθε μία Σχολική Μονάδα έχει προετοιμάσει για άλλη μια χρονιά με ενθουσιασμό χριστουγεννιάτικες εορτές, γεμάτες μουσική, τραγούδι, χορό, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα.

Την Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, η Σχολική Μονάδα της Ενορίας Υπαπαντής τους Κυρίου στο προάστειο Coburg έκανε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για φέτος. Οι μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, είχαν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια, αφηγήματα αλλά και χορό.

Το πρώτο μέρος της γιορτής ήταν αφιερωμένο στις «Αλησμόνητες Πατρίδες» όπου οι μαθητές ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους – από την Βόρεια Ήπειρο μέχρι και την Κύπρο και από την Θράκη μέχρι και την Μικρά Ασία και τον Πόντο. Οι μαθητές μέσα από ποιήματα και ιστορίες αναφέρθηκαν στα μέρη αυτά που σήμερα δυστυχώς δεν ανήκουν στην Ελλάδα, καθώς και παρουσίασαν τοπικούς χορούς.

Το δεύτερο μέρος της γιορτής είχε χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα. Οι μαθητές παρουσίασαν διάφορα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, καθώς και εξιστόρησαν την ιστορία της γέννησης του Χριστού.

Εντυπωσιακές ήταν οι παρουσιάσεις των δύο απόφοιτων Λυκείου της Σχολικής Μονάδας. Οι δύο μαθητές μίλησαν για την μεταναστευτική εμπειρία των οικογενειών τους, καθώς και για τα χρόνια που έζησαν στο Ελληνικό Σχολείο, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στους μαθητές των μικρότερων τάξεων ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν να μαθαίνουν Ελληνικά γιατί είναι ένα μάθημα που όχι μόνο τους φέρνει κοντά στην πολιτισμική τους ταυτότητα, αλλά και θα τους βοηθάει σε ακαδημαϊκό επίπεδο σαν δίγλωσσοι που είναι.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με ένα βίντεο αφιερωμένο στη σχολική ζωή των μαθητών κατά την εφετινή σχολική χρονιά, ενώ παραδόθηκαν και αναμνηστικές πλακέτες στους δύο απόφοιτους της Σχολικής Μονάδας της Ενορίας Υπαπαντής τους Κυρίου για να θυμούνται το πέρασμά τους από το Ελληνικό Σχολείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, από την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Northcote, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Υπαπαντής του Κυρίου π. Λεωνίδας Ιωάννου, ο Πρόεδρος Ένωσης Κοινοτήτων και Ενοριών Βικτωρίας κ. Αντώνης Τσουρδακάκης και η Συντονίστρια του Ελληνικού Σχολείου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» κ. Νατάσα Σπανού, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της στη Διευθύντρια της Σχολικής Μονάδας, κ. Σοφία Γρουμπού Καλαθά, καθώς και σε όλο το προσωπικό για τη μεγάλη συνεισφορά τους στην ελληνομάθεια.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων