19/03/2024 19/03/2024 Σε κλίμα κατάνυξης, τελέστηκε ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί», στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νόρθκοουτ της Βικτώριας. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και την παρουσία εκατοντάδων ευσεβών πιστών. Ο Θεοφιλέστατος, κατά το κήρυγμά του, αρχικά διαβίβασε στο εκκλησίασμα την...
19 Μαρτίου, 2024 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2024 - 16:53

Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί» στο Νόρθκοουτ

Διαδώστε:
Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί» στο Νόρθκοουτ

Σε κλίμα κατάνυξης, τελέστηκε ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί», στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νόρθκοουτ της Βικτώριας. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και την παρουσία εκατοντάδων ευσεβών πιστών.

Ο Θεοφιλέστατος, κατά το κήρυγμά του, αρχικά διαβίβασε στο εκκλησίασμα την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου με αφορμή την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Έπειτα αναφέρθηκε στο κάλεσμα της Αγίας Τεσσαρακοστής, το οποίο, όπως επισήμανε, «δεν είναι μόνο η νηστεία, αλλά κυρίως η αυτογνωσία και η αλλαγή του εσωτερικού εαυτού μας». Επικαλέστηκε, επίσης, την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Τυρινής, για να σημειώσει ότι «μας είπε ξεκάθαρα ότι εάν δεν βρούμε στην καρδιά μας την ελευθερία και τη δύναμη να συχωρήσουμε, τότε δεν θα πετύχουμε τίποτα με όλα τα υπόλοιπα. Όλα τα άλλα είναι απλά βοηθήματα για να πετύχουμε την αγάπη».

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλους καλό πνευματικό αγώνα και αντάλλαξε τον ασπασμό της συγχωρήσεως με τους κληρικούς και τους πιστούς, όπως ορίζει η εκκλησιαστική παράδοση για την ημέρα αυτή.

 

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων