28/03/2024 28/03/2024 Την Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Kingsford, μια από τις πλέον δυναμικές και ιστορικές ελληνορθόδοξες ενορίες του Σύδνεϋ, επισκέφθηκε την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, συνοδευόμενος από τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο. Ο κ. Λιβάνιος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη Αυστραλία με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για...
28 Μαρτίου, 2024 - 13:19

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στην Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στην Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Σύδνεϋ

Την Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Kingsford, μια από τις πλέον δυναμικές και ιστορικές ελληνορθόδοξες ενορίες του Σύδνεϋ, επισκέφθηκε την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, συνοδευόμενος από τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Ο κ. Λιβάνιος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη Αυστραλία με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είχε επίσης την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τον «ανθό» της Ενορίας και της Ελληνικής Ομογένειας της αυστραλιανής μεγαλούπολης, κατά την επίσκεψή του στο Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνος, το πρώτο εν Αυστραλία ελληνορθόδοξο ημερήσιο Κολλέγιο.

Κατά την άφιξή τους στον περικαλλή Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος και ο φιλοξενούμενος εξ Ελλάδος Υπουργός έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα από τον Πρόεδρο της Ενορίας, κ. Ηλία Οικονόμου, τον Ιερατικώς Προϊστάμενο, π. Στυλιανό Σκούτα, τον συνεφημέριο αυτού, π. Σταύρο Ιβανό, και τη Διευθύντρια του Κολλεγίου, κ. Αιμιλία Κατσογιάννη. Ο κ. Λιβάνιος ξεναγήθηκε στους χώρους της Ενορίας και ενημερώθηκε εκτενώς για το έργο και τις ποικίλες δραστηριότητες, τις οποίες υλοποιεί.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του εόρταζαν την Εβδομάδα Αρμονίας (Harmony Week), έναν θεσμό αφιερωμένο στην πολυπολιτισμικότητα της αυστραλιανής κοινωνίας. Τα παιδιά καλωσόρισαν τους υψηλούς επισκέπτες τους ψάλλοντας τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδος και της Αυστραλίας, καθώς και το Απολυτίκιο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, Προστάτη της Αυστραλίας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, εμφανώς συγκινημένος από την ιδιαίτερη υποδοχή των μαθητών, τούς μίλησε για τον βίο και τις αρετές του Αγίου Παϊσίου και τους απηύθυνε πατρικές συμβουλές. Ομοίως συγκινημένος, μα και ενθουσιασμένος από την επικοινωνία του με τα ελληνόπουλα, εμφανίστηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος κ. Λιβάνιος. Αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι εντός του επομένου έτους θα επισκεφθεί την Αυστραλία ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχέθηκε να του μεταφέρει τις όμορφες εντυπώσεις και εμπειρίες που ίδιος αποκόμισε, ώστε η Ενορία και το Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνος να ενταχθούν στο πρόγραμμα της πρωθυπουργικής επισκέψεως.

Στο τέλος, ο κ. Λιβάνιος ευχαρίστησε όλους για τη θερμή φιλοξενία που του παρείχαν, ενώ συνεχάρη την ηγεσία της Ενορίας για το σημαντικό έργο που επιτελεί, όσο και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας για τη θυσιαστική και καρποφόρα ποιμαντορία του υπέρ της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της πέμπτης ηπείρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων