20/03/2024 20/03/2024 Στο πνευματικό στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατά το οποίο καλούμαστε, όπως οι αθλητές στα αθλητικά στάδια, να αγωνιστούμε για την κατάκτηση ενός πνευματικού στόχου, αναφέρεται ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στο νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα πνευματικής οικοδομής το οποίο ανήρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτυώσεως Instagram. Ο Σεβασμιώτατος εστιάζει στον πνευματικό στόχο της αποφυγής...
20 Μαρτίου, 2024 - 11:42

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος για το πνευματικό στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος για το πνευματικό στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Στο πνευματικό στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατά το οποίο καλούμαστε, όπως οι αθλητές στα αθλητικά στάδια, να αγωνιστούμε για την κατάκτηση ενός πνευματικού στόχου, αναφέρεται ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στο νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα πνευματικής οικοδομής το οποίο ανήρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτυώσεως Instagram.

Ο Σεβασμιώτατος εστιάζει στον πνευματικό στόχο της αποφυγής της κατάκρισης, υπενθυμίζοντας και μια σχετική προσευχή που ακούγεται στις ιερές ακολουθίες της ευλογημένης περιόδου που διανύουμε. «Το να μην κατακρίνω τον πλησίον σημαίνει ότι δεν διασπώ την ειρήνη της ψυχής του», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί η ανάρτηση και ολόκληρο το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας:

Η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, έχει ονομαστεί και πνευματικό στάδιο. Και όντως είναι ένα πνευματικό στάδιο, διότι όλοι προσπαθούμε – αγωνιζόμαστε όπως οι αγωνιστές που πάνε στο στάδιο – να κατακτήσουμε κάποιον πνευματικό στόχο, κάποιο πνευματικό ρεκόρ. Ήθελα λοιπόν να σας παρακαλέσω αυτήν την ευλογημένη περίοδο να θέσουμε έναν πάρα πολύ σπουδαίο πνευματικό στόχο. Κι αυτός ο στόχος είναι να μην κατακρίνουμε. Υπάρχει μια ευχή την οποία πολλές φορές θα ακούσετε αυτήν την περίοδο στην εκκλησία, που λέει «Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου… Ναι Κύριε Βασιλεύ, δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα, και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου». «Να δω τα δικά μου λάθη», παρακαλούμε τον Χριστό να μας βοηθήσει, «και να μην κατακρίνω τον αδελφό μου». Αυτό σημαίνει ότι δεν κατακρίνω τον πλησίον για να τον αφήσω να ζήσει στην ειρήνη του. Το να μην κατακρίνω τον πλησίον σημαίνει ότι δεν διασπώ την ειρήνη της ψυχής του. Γιατί όταν κατακρίνουμε το άλλο πρόσωπο και το στεναχωρούμε και το πικραίνουμε, τότε σημαίνει ότι βίαια μπαίνουμε στην ειρήνη της ψυχής του και το αναστατώνουμε. Και νομίζω, αγαπητοί μου αδελφοί, ότι δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων