17/01/2024 17/01/2024 Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νόρθκοουτ της Βικτώριας η μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο φερώνυμος Ιερός Ναό στο προάστιο Sunshine της Μελβούρνης, όπου την παραμονή της εορτής, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νόρθκοουτ....
17 Ιανουαρίου, 2024 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2024 - 18:19

Ο εορτασμός του Αγίου Αντωνίου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νόρθκοουτ

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Αγίου Αντωνίου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νόρθκοουτ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νόρθκοουτ της Βικτώριας η μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο φερώνυμος Ιερός Ναό στο προάστιο Sunshine της Μελβούρνης, όπου την παραμονή της εορτής, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νόρθκοουτ.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος χοροστάτηησε στον Όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ο Θεοφιλέστατος, αφού διαβίβασε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, αναφέρθηκε στον βίο του τιμωμένου Αγίου και ιδιαιτέρως στην υπακοή του στο θέλημα του Θεού και στο ιερό Ευαγγέλιο. «Ο Άγιος Αντώνιος όταν άκουσε το Ευαγγέλιο για πρώτη φορά, δεν αρκέστηκε να θαυμάσει τους λόγους που περιείχε, αλλά τους εφάρμοσε στη ζωή του, τους έκανε πράξη. Έτσι ζούμε με τον Χριστό, όταν το Ευαγγέλιο γίνεται η ζωή μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Κερασούντος.

Καταληκτικά, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε και στους γιορτασμούς των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, καθώς και στην επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, προτρέποντας όλους τους πιστούς να συμμετάσχουν ενεργά στις επετειακές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα, όσο και στις εκδηλώσεις για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κατά την ιστορική και ευλογημένη επίσκεψή του στην πέμπτη ήπειρο.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων