09/02/2021 09/02/2021 Μαζική και δυναμική ήταν η “Πορεία για τη ζωή” που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αδελαΐδα της Νοτίου Αυστραλίας, όπου χιλιάδες κόσμου ένωσαν τις φωνές τους και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις εκτρώσεις. Οι συμμετέχοντες στην πορεία, άνθρωποι κάθε ηλικίας, διαδήλωσαν ειρηνικά και έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενόψει της επανεισαγωγής στο πολιτειακό Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου που...
09 Φεβρουαρίου, 2021 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2021 - 19:02

«Πορεία για τη ζωή» στην Αδελαΐδα

Διαδώστε:
«Πορεία για τη ζωή» στην Αδελαΐδα

Μαζική και δυναμική ήταν η “Πορεία για τη ζωή” που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αδελαΐδα της Νοτίου Αυστραλίας, όπου χιλιάδες κόσμου ένωσαν τις φωνές τους και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις εκτρώσεις. Οι συμμετέχοντες στην πορεία, άνθρωποι κάθε ηλικίας, διαδήλωσαν ειρηνικά και έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενόψει της επανεισαγωγής στο πολιτειακό Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου που προβλέπει τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

Ενεργό συνδρομή στην προετοιμασία της διοργάνωσης, αλλά και δυναμική παρουσία στην “Πορεία για τη ζωή” είχε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, δια της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος, ενώ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός τιμήθηκε από τους διοργανωτές για τις άοκνες προσπάθειές του για την αποτροπή των εκτρώσεων και την προστασία της ζωής.

Ακολουθεί αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα από την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος για αυτό το σημαντικό γεγονός, που ελπίδα όλων είναι μην αγνοηθεί, αλλά να λειτουργήσει ως μια βροντερή αφύπνιση ενόψει της συζήτησης για το νέο νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο της Νοτίου Αυστραλίας:

“Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 ο οργανισμός ονόματι “Love Adelaide” διοργάνωσε την δεύτερη ετήσια «Πορεία για τη ζωή», με σκοπό να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην μάστιγα των εκτρώσεων.

Η συγκέντρωση των ειρηνικών διαδηλωτών έγινε, όπως και πέρυσι, στο πάρκο Pennington Gardens, μπροστά από το κεντρικό αθλητικό στάδιο της Αδελαΐδος. Πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) κόσμου συμμετείχαν στην εκδήλωση, εντυπωσιακός τω όντι αριθμός, ιδιαιτέρως αν ληφθεί υπ’ όψιν ο απροσδοκήτως για την εποχή κρύος και βροχερός καιρός την ημέρα αυτή.

Πολλοί προσευχήθηκαν για την βελτίωση του καιρού, όμως ο Θεός, εν τη Θεία Αυτού Προνοίᾳ, επέτρεψε τις άσχημες καιρικές συνθήκες, για να γίνει ολοφάνερο ότι οι πολίτες της Νοτίου Αυστραλίας νοιώθουν τέτοιο ιερό πάθος για την προστασία της ζωής, ώστε να αψηφούν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και να διαδηλώνουν ειρηνικά μες στο κρύο και την βροχή.

Ήταν συγκινητική η, κάτω απ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες, προσέλευση πλήθους κόσμου, ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων, νέων οικογενειών με τα μωρά στην αγκαλιά και τα μικρά παιδιά τους, νεαρών αγοριών και κοριτσιών, αλλ’ επίσης, ανθρώπων όλων των ηλικιών, μεταξύ αυτών και προβεβηκότων στην ηλικία, οι οποίοι, παρά το βάρος του γήρατος, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην πορεία, όπως και πολλοί συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι αψήφησαν όχι μόνον τις καιρικές συνθήκες αλλά και τις δυσκολίες κινήσεως, τις οποίες καθημερινώς αντιμετωπίζουν, για να συμμετάσχουν και να συνδιαδηλώσουν εναντίον της συγχρόνου αυτής μάστιγος των εκτρώσεων.

Το γεγονός αυτό της συγκινητικής προσελεύσεως κόσμου, εις πείσμα των αντίξοων καιρικών συνθηκών, ενίσχυσε πολλαπλασιαστικώς την δύναμη και την αποτελεσματικότητα του μηνύματος για την προστασία της ζωής.

Δώρο της Θείας Προνοίας ήταν, επίσης, η ευλογημένη σύμπτωση της ημερομηνίας πραγματοποιήσεως της «Πορείας για τα ζωή» λίγες μέρες πριν από την έναρξη της συζητήσεως στην πολιτειακή Βουλή της Νοτίου Αυστραλίας του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων ακόμη και μέχρι την γέννηση του παιδιού, το οποίο, μετά την περσινή αποτυχία ψηφίσεώς του, απανεισήχθη, δυστυχώς, στο Κοινοβούλιο προς ψήφιση.

Λόγω του μεγέθους της εκδηλώσεως, και με τις πρόσθετες περιπλοκές των εξ αιτίας του κορωνοϊού περιορισμών, η προετοιμασία της εκδηλώσεως άρχισε εδώ και καιρό και η ημερομηνία πραγματοποιήσεώς της καθορίστηκε πολύ καιρό πριν και σε χρόνο ανύποπτο όσον αφορά στην επανεισαγωγή στο πολιτειακό Κοινοβούλιο του επαίσχυντου νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

Το νομοσχέδιο είχε αρχικώς προγραμματιστεί να συζητηθεί στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο. Η συζήτησή του αναβλήθηκε για διαφόρους λόγους κατ’ αρχάς για την πρώτη εβδομάδα των κοινοβουλευτικών εργασιών του νέους έτους 2021 (την εβδομάδα πριν από την «Πορεία για τη ζωή»). Λόγω διαφόρων εμποδίων, τελικώς η συζήτηση αναβλήθηκε και πάλι και επαναπρογραμματίστηκε για τις 15 Φεβρουαρίου, δηλαδή μετά την πραγματοποίηση της «Πορείας για τη ζωή».

Έτσι, η δυναμική μαρτυρία της «Πορείας για τη ζωή» είναι βέβαιο ότι θα ηχεί βροντερά στ’ αυτιά των βουλευτών και θα είναι εντυπωμένη στο μυαλό τους την ώρα που θα συζητούν για ν’ αποφασίσουν την ψήφιση ή μη του απεχθούς αυτού νομοσχεδίου.

Πριν από την έναρξη της πορείας, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν τις εμπνευσμένες ομιλίες του κ. Martyn Iles, διευθύνοντος συμβούλου του «Αυστραλιανού Χριστιανικού Λόμπυ», και των γερουσιαστών κ. Claire Scriven, δρ Nicola Centofanti, και κ. Alex Antic, οι οποίοι αγωνίζονται για την προστασία της ζωής και την καταψήφιση του νομοσχεδίου.

Οι ομιλίες, όμως, που συγκίνησαν μέχρι δακρύων, ήταν η εξιστόρηση των οδυνηρών εμπειριών μιας μητέρας, που θρηνεί ακόμη την απώλεια του παιδιού της, μετά παρέλευση δεκαετιών από την έκτρωση στην οποία υπεβλήθη, και μιας μαίας, η οποία υπήρξε μάρτυς αποτυχημένης αμβλώσεως, όπου το παιδί γεννήθηκε ζωντανό και αφέθηκε να πεθάνει (με πρόσθετη πίεσή της από τον γιατρό να καταγράψει στην αναφορά της ψευδή ηλικία της κυήσεως, ώστε να μην απαιτείται νομικώς η καταχώρηση της γεννήσεως).

Ακούσαμε, επίσης, την προσωπική ιστορία στείρου ζεύγους και τον μεγάλο αγώνα τους για πολλά χρόνια να υιοθετήσουν τέκνα, αφού, μετά την για πρώτη φορά νομιμοποίηση των αμβλώσεων μέχρι του ορίου βιωσιμότητας του εμβρύου, μειώθηκε αλματωδώς ο αριθμός παιδιών προς υιοθεσία λόγω του δια των εκτρώσεων φόνου των.

Μετά τις ομιλίες, πραγματοποιήθηκε η ειρηνική μεγαλειώδης πορεία, η οποία, ακολουθώντας την διαδρομή δια των οδών King William Road, North Terrace (έμπροσθεν του Κοινοβουλίου), και της πεζογέφυρας του ποταμού Torrens, κατέληξε στο σημείο εκκινήσεως. Η Αστυνομία της Νοτίου Αυστραλίας φρόντισε για την ασφαλή διεξαγωγή της πορείας κλείνοντας στην κυκλοφορία μερικώς τις οδούς King William Road και North Terrace (την πιο πολυσύχναστη διασταύρωση του κέντρου της πόλεως).

Το πλήθος κόσμου που συμμετείχε στην πορεία ήταν τόσο μεγάλο, που οι πρώτοι διαδηλωτές έφθασαν στο σημείο τερματισμού (που ήταν το σημείο εκκινήσεως), πριν ακόμη ξεκινήσουν οι τελευταίοι διαδηλωτές.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, η οποία βρέθηκε πάντοτε στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον των εκτρώσεων, έτσι και τώρα, δια της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος, μάχεται στο μέτωπο του αγώνος εναντίον της ψηφίσεως του κατατεθειμένου ενώπιον της πολιτειακής Βουλής αποτροπιαστικού νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων ακόμη και μέχρι την γέννηση του παιδιού.

Ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, ετιμήθη από τους διοργανωτές, οι οποίοι ανεγνώρισαν ενώπιον του πλήθους – και τον ευχαρίστησαν γι’ αυτό – τις άοκνες προσπάθειές του για την προστασία της ζωής και τον ανεξάντλητο αγώνα του εναντίον κάθε νομοσχεδίου που έρχεται στη Βουλή για τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων.

Στην πορεία συμμετείχαν, επίσης, αριθμός ιερέων της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος και πλήθος πιστών μελών της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής, πολλοί εκ των οποίων, πέραν της απλής συμμετοχής τους στην πορεία, προσέφεραν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους για την καλύτερη, κατά το δυνατόν, διοργάνωση της εκδηλώσεως, εν μέσω μάλιστα των εξ αιτίας του κορωνοϊού περιορισμών, εργασθέντες σκληρά ως επιτηρητές υγείας (marshals) ή όπου αλλού χρειάστηκε.

Επιπροσθέτως, η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος συνεισέφερε πλουσίως στην επιτυχή διοργάνωση της εκδηλώσεως δια της προμηθείας δεκάδων τραπεζιών, εκατοντάδων καθισμάτων, αρκετών στεγασμάτων (τέντες) και δοκών σημάνσεως (barriers).

Η «Πορεία για τη ζωή» είχε τεράστια επιτυχία και υπήρξε μια φοβερά δυνατή φωνή στη Νότιο Αυστραλία για το κίνημα υπέρ της προστασίας της ζωής. Τόσο ηχηρή και βροντερή, πού είναι αδύνατον για τους βουλευτές να την αγνοήσουν καθώς θα συζητούν την ψήφιση ή μη του νομοσχεδίου για τις εκτρώσεις”.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων