29/03/2024 29/03/2024 “Είναι για μένα θαυμαστή και συγκινητική η μακρά πορεία της ελληνορθόδοξης πνευματικότητας στη φιλόξενη χώρα υποδοχής”. Αυτά ειπε μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Σταύρος Βενιζέλος ο οποιος επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήριά του στον Γενικό Κυβερνήτη της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, κ. David Hurley, αναλαμβάνοντας επισήμως τα νέα του καθήκοντα. “Η Ελλάδα και...
29 Μαρτίου, 2024 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2024 - 12:59

Πρέσβης της Ελλάδας στο Σύδνεϋ: Είναι συγκινητική η μακρά πορεία της ελληνορθόδοξης πνευματικότητας στην Αυστραλία

Διαδώστε:
Πρέσβης της Ελλάδας στο Σύδνεϋ: Είναι συγκινητική η μακρά πορεία της ελληνορθόδοξης πνευματικότητας στην Αυστραλία

“Είναι για μένα θαυμαστή και συγκινητική η μακρά πορεία της ελληνορθόδοξης πνευματικότητας στη φιλόξενη χώρα υποδοχής”. Αυτά ειπε μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Σταύρος Βενιζέλος ο οποιος επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήριά του στον Γενικό Κυβερνήτη της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, κ. David Hurley, αναλαμβάνοντας επισήμως τα νέα του καθήκοντα.

“Η Ελλάδα και η Αυστραλία διατηρούν άριστες σχέσεις και ενώνονται από ισχυρούς δεσμούς. Στον 20ο αιώνα ήταν οι μεγάλοι αγώνες και οι θυσίες των δύο παγκοσμίων πολέμων. Οι δύο χώρες συνεργάζονται για να προβάλλουν τη μνήμη των ANZACs στην Ελλάδα και της Μάχης της Κρήτης στην Αυστραλία. Στον 21ο αιώνα μάς ενώνουν οι ίδιες αντιλήψεις για ανοικτή, δημοκρατική κοινωνία, τη διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ενεργειακή μετάβαση, την προστασία του περιβάλλοντος, των θαλασσών και των ωκεανών“, υπογράμμισε στο μήνυμά του.

Ολόκληρο το μήνυμα που απηύθυνε ο Πρέσβης προς την ελληνική παροικία:

Αγαπητοί φίλοι,

Αισθάνομαι περήφανος και τυχερός που εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Αυστραλία. Από την πρώτη στιγμή, η χώρα σας με κέρδισε με την απλότητα και την ευγένεια των ανθρώπων, την οργάνωση, την άνεση των πόλεων και το μεγαλείο της φύσης της.

Η Ελλάδα και η Αυστραλία διατηρούν άριστες σχέσεις και ενώνονται από ισχυρούς δεσμούς. Στον 20ο αιώνα ήταν οι μεγάλοι αγώνες και οι θυσίες των δύο παγκοσμίων πολέμων. Οι δύο χώρες συνεργάζονται για να προβάλλουν τη μνήμη των ANZACs στην Ελλάδα και της Μάχης της Κρήτης στην Αυστραλία. Στον 21ο αιώνα μάς ενώνουν οι ίδιες αντιλήψεις για ανοικτή, δημοκρατική κοινωνία, τη διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ενεργειακή μετάβαση, την προστασία του περιβάλλοντος, των θαλασσών και των ωκεανών.

Στη διεθνή πολιτική, η Αυστραλία αποκτά ιδιαίτερη θέση, σημαντική για την Ελλάδα, στο πλαίσιο των γεωπολιτικών εξελίξεων. Στην οικονομία, η Αυστραλία προβαίνει σε σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου θα ήθελα να δω την αύξηση των διμερών εμπορικών μας συναλλαγών, αλλά και του τουρισμού.

Ο ισχυρότερος δεσμός όλων είναι αυτός που εσείς, οι Έλληνες της Αυστραλίας, έχετε σφυρηλατήσει. Επί τρεις και περισσότερες γενιές έχετε κατορθώσει να ενταχθείτε στην αυστραλιανή κοινωνία και να αποτελείτε σήμερα μια από τις πιο ζωντανές κοινότητες, συνεισφέροντας ουσιαστικά στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της χώρας, στην οικονομία, αλλά και στην πολιτική σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Γνωρίζετε καλύτερα από όλους πώς να διατηρείτε την ελληνική ταυτότητα, μέσα από την ελληνόφωνη εκπαίδευση, τους συλλόγους που συμμετέχετε με ενθουσιασμό εδώ και δεκαετίες και τη διοργάνωση πληθώρας εκδηλώσεων.

Το 2024 είναι επέτειος των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας. Είναι για μένα θαυμαστή και συγκινητική η μακρά πορεία της ελληνορθόδοξης πνευματικότητας στη φιλόξενη χώρα υποδοχής.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι, για πρώτη φορά φέτος, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, μέσω της επιστολικής ψήφου. Η ψήφος των αποδήμων είναι αίτημα δεκαετιών που σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Η συμμετοχή σας στις εκλογές, πιστεύω ότι θα εμπλουτίσει τη δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα.

Με τη συμβολή των συνεργατών μου, των Γενικών Προξένων και των επίτιμων Προξένων, θα καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση θεμάτων που σας απασχολούν.

Σας ευχαριστώ!

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων