14/01/2024 15/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, στο προάστιο Belmore του Σύδνεϋ, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, Απόδοση της εορτής των Αγίων Θεοφανείων και μνήμη του Αγίου Πλάτωνος του Ιερομάρτυρος, πρώτου Επισκόπου της Εσθονίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πνευματικό τον π. Δημήτριο Παπαοικονόμου, συνεφημέριο...
14 Ιανουαρίου, 2024 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2024 - 2:00

Χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Διαδώστε:
Χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, στο προάστιο Belmore του Σύδνεϋ, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, Απόδοση της εορτής των Αγίων Θεοφανείων και μνήμη του Αγίου Πλάτωνος του Ιερομάρτυρος, πρώτου Επισκόπου της Εσθονίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πνευματικό τον π. Δημήτριο Παπαοικονόμου, συνεφημέριο του Ιερατικώς Προϊσταμένου του Ναού, π. Χρήστου Τριανταφύλλου.

Παρακολουθήστε σε επανάληψη τον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία και τη χειροθεσία του νέου Πνευματικού:

Ακολούθως, ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου παρουσιάζεται ο Χριστός να επαναλαμβάνει τη διδασκαλία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που καλούσε τον λαό να μετανοήσει. Επισήμανε πως δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο κήρυγμα του Κυρίου αφορούσε στη μετάνοια.

Και τούτο, διότι η μετάνοια σηματοδοτεί τη μεταστροφή μας και την αλλαγή του τρόπου ζωής μας.

Απευθυνόμενος, στη συνέχεια, στον π. Δημήτριο, ο Αρχιεπίσκοπος τον συμβούλεψε πατρικά για το νέο λειτούργημα που του αναθέτει η Εκκλησία, να δέχεται τις εξομολογήσεις των ανθρώπων και να τους συνοδεύει στο ευλογημένο μονοπάτι της μετανοίας.

Τον προέτρεψε να ακούει με προσοχή, να κατανοεί και να σέβεται τις δοκιμασίες και τις περιπέτειες που βιώνει κάθε πιστός, ο οποίος προσέρχεται στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως, και να ενεργεί πάντοτε με γνώμονα και σκοπό την ανάπαυση και απελευθέρωση της ψυχής του εξομολογούμενου.

«Όταν έρχεται να εξομολογηθεί ένας άνθρωπος, να τον ακούς με πολλή προσοχή», τόνισε και συνέχισε: «Εσύ έχεις την εξουσία να συγχωρήσεις ή να μην συγχωρήσεις. Έχεις την εξουσία να δεσμεύσεις ή να λύσεις τις αμαρτίες των ανθρώπων. Δε θέλω να σου πω τι θα κάνεις, το αφήνω στην κρίση σου. Όμως θα πω τι κάνω εγώ. Προσπαθώ να λύνω τις αμαρτίες των ανθρώπων, ποτέ δεν τους δεσμεύω. Προτιμώ να φύγει ένας άνθρωπος από την εξομολόγηση με ανάλαφρη καρδιά και με ένα όμορφο χαμόγελο στο πρόσωπό του, παρά να φύγει με το κεφάλι σκυμμένο και έχοντας ένα σωρό σκέψεις και λογισμούς».

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε πως στην εποχή μας η κοινωνία ωθεί ποικιλοτρόπως τους ανθρώπους να νιώθουν ενοχές για πράξεις ή παραλείψεις τους.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο στο οποίο οφείλει να απαντήσει η Εκκλησία, όπως επισήμανε, απαλλάσσοντας τις ψυχές των ανθρώπων από τα ενοχικά βάρη.

«Κάνε την ψυχή κάθε ανθρώπου να είναι ελεύθερη και να πετάξει στον ουρανό, να φτάσει στον Χριστό», παρότρυνε χαρακτηριστικά τον νέο Πνευματικό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε πεπεισμένος ότι ο π. Δημήτριος θα ανταποκριθεί με επιτυχία στη νέα του αποστολή, έχοντας και την πολύτιμη υποστήριξη του εμπείρου κληρικού και Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων, π. Χρήστου, τον οποίο ευχαρίστησε για την πολυετή διακονία και προσφορά του.

Επίσης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ενορίας – Κοινότητας και το περί αυτόν Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και τη Διευθύντρια του Κολλεγίου των Αγίων Πάντων και τους συνεργάτες της, για την κοπιώδη εργασία τους με σκοπό την πρόοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Ελληνισμού. Κατέκλεισε δε με μια προτροπή προς όλους: «Πάντοτε να αγωνίζεστε για τη δόξα του Χριστού και της Εκκλησίας, αλλά και για τη δόξα του Γένους μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων