23/05/2024 23/05/2024 Το πρωΐ της Τετάρτης, 22 Μαΐου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, μετέβη στο Παρεκκλήσιο Norra Kapellet, του κοιμητηρίου της Σόλνα (Solna), όπου προεξήρχε της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού Wolmar Holmström. Ο μεταστάς υπήρξε, επί σειρά δεκαετιών, εκδότης του περιοδικού με τίτλο «ortodox kyrkotidning»,...
23 Μαΐου, 2024 - 8:54

Εξόδιος ακολουθία μακαριστού Wolmar Holmström

Διαδώστε:
Εξόδιος ακολουθία μακαριστού Wolmar Holmström

Το πρωΐ της Τετάρτης, 22 Μαΐου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, μετέβη στο Παρεκκλήσιο Norra Kapellet, του κοιμητηρίου της Σόλνα (Solna), όπου προεξήρχε της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού Wolmar Holmström.

Ο μεταστάς υπήρξε, επί σειρά δεκαετιών, εκδότης του περιοδικού με τίτλο «ortodox kyrkotidning», στο οποίο φιλοξενούσε άρθρα στην ελληνική, του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου Βίττη, κατά την εν Σκανδιναυΐα ιερατική του διακονία (1965-1980), με τίτλο: «Κάθε μήνα – ένα γράμμα για σένα».

Στην ομιλία του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης ετόνισε την ηθική υποχρέωσή του προς τον μεταστάντα, μόλις πληροφορήθηκε την προς Κύριον εκδημία του.

Λαμβάνοντας προ δύο ετών την επιστολή του Μητροπολίτου σχετικώς με την συγγραφή της νέας μελέτης του περί του αοιδίμου Πατρός Ευσεβίου, ο μεταστάς είχε την καλωσύνη, να αποστείλει τα δημοσιευθέντα στο περιοδικό του άρθρα και κατ᾽ αυτόν τον τρόπο συνεπλήρωσε ορισμένα ελλιπή εξ αυτών και συνέβαλε στην προσφάτως δημοσιευθείσα μελέτη.

Αμέσως μετά την ταφή του μακαριστού Wolmar, ο Μητροπολίτης Κλεόπας επέδωσε στους συγγενείς του μακαριστού τη νέα του μελέτη για τον π. Ευσέβιο, στην σελίδα δε 34 του προλόγου, επεσήμανε την ιδιαίτερη μνεία προς τον εκλιπόντα, του οποίου ευχήθηκε η μνήμη να είναι άληστος και αιωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων