07/03/2024 07/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 6 Μαρτίου 2024, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης δεκαπενταμελή όμιλο φοιτητών του Κολλεγίου Sankta Birgittas Folkhöskola, τους οποίους συνόδευε ο Καθηγητής τους κ. Göran. Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κλεόπας καλωσόρισε τους φοιτητές, οι οποίοι στο πλαίσιο μαθημάτων, που σχετίζονται...
07 Μαρτίου, 2024 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2024 - 16:38

Επίσκεψη φοιτητών στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Διαδώστε:
Επίσκεψη φοιτητών στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 6 Μαρτίου 2024, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης δεκαπενταμελή όμιλο φοιτητών του Κολλεγίου Sankta Birgittas Folkhöskola, τους οποίους συνόδευε ο Καθηγητής τους κ. Göran.

Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κλεόπας καλωσόρισε τους φοιτητές, οι οποίοι στο πλαίσιο μαθημάτων, που σχετίζονται με την θεολογία και την μελέτη των Χριστιανικών Εκκλησιών, ζήτησαν να επισκεφθούν τον ως άνω ναό.

Ήταν, όπως όλοι ομολόγησαν, η πρώτη φορά που επισκέφθηκαν Ορθόδοξο Ναό και έμειναν ενθουσιασμένοι από το περιβάλλον και θαύμασαν το αποτέλεσμα των εργασιών αποκαταστάσεως του ναού και των τοιχογραφιών του.

Ο Σεβασμιώτατος, για μιάμιση ώρα, απάντησε σε ερωτήματα, τόσο των φοιτητών όσο και του συνοδού Καθηγητού, και ανέπτυξε την θεολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μίλησε, επίσης, για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Α. Θ. Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, αναφέρθηκε δε και στην εκούσια προσέλευση νέων, οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, και στο όλο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στις Σκανδιναυϊκές Χώρες.

Στους επισκέπτες προσφέρθηκε έντυπο, με την ιστορία του Καθεδρικού Ναού, και η έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως με την τρίγλωσση Θεία Λειτουργία, στην Ελληνική, Σουηδική και Αγγλική γλώσσα, που τυπώθηκε με την επιμέλεια της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων