01/04/2024 01/04/2024 Ένα ξεχωριστό μάθημα του Κατηχητικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης. Οι μαθητές, ως είθισται, συγκεντρώνονται στην σολέα του ναού, πριν την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, όπου ο Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, τους ομιλεί για τον βίο ενός αγίου ή αναλύει, με απλά...
01 Απριλίου, 2024 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2024 - 10:30

Χρίσμα, παρουσία μαθητών του Κατηχητικού, στη Στοκχόλμη

Διαδώστε:
Χρίσμα, παρουσία μαθητών του Κατηχητικού, στη Στοκχόλμη

Ένα ξεχωριστό μάθημα του Κατηχητικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.

Οι μαθητές, ως είθισται, συγκεντρώνονται στην σολέα του ναού, πριν την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, όπου ο Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, τους ομιλεί για τον βίο ενός αγίου ή αναλύει, με απλά λόγια, την Κυριακάτικη Ευαγγελική περικοπή, και ακολούθως ανεβαίνουν στις τάξεις τους, για το μάθημα του Κατηχητικού Σχολείου.

Την Κυριακή αυτή, για να βιώσουν εκ του σύνεγγυς την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για το Ιερό Μυστήριο του Χρίσματος, και τέλεσε ενώπιον τους το Χρίσμα του μέλους της νεολαίας του Καθεδρικού Ναού Βίκτωρος-Ευαγγέλου.

Τα παιδιά συνεχάρησαν το νεοφώτιστο και προσευχήθηκαν για τον ίδιο και τον ανάδοχό του Αλέξανδρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων