10/11/2022 10/11/2022 Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου τέλεσε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη και την συγκίνησή...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 20:16

Ο Μητροπολίτης Δέρκων για την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δέρκων για την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου τέλεσε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη και την συγκίνησή του, καθώς γνώριζε προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και είχε την αγαστή τύχη και ευλογία να συλλειτουργήσει μετ’ αυτού επί τη εορτή του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού της εν Κύπρω Εκκλησίας, τον περασμένο Ιούνιο στην Κύπρο, όπου είχε μεταβεί μετά του Ιερολ. διακόνου κ. Δανιήλ Ζαφείρη, εκπροσωπώντας την Μητέρα Εκκλησία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λειτουργία αυτή ήταν η τελευταία, την οποίαν τέλεσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

“Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του φιλοχρίστου λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων ευχόμεθα ο εν Τριάδι Θεός να αναπαύση την ψυχήν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου εν χώρα ζώντων και εν χορώ Αγίων”, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων