31/01/2021 31/01/2021 Με μια συγκινητική ανάρτηση, ο π. Ευάγγελος Υφαντίδης, που διακονούσε για 20 χρόνια στο Βένετο της Ιταλίας, αποχαιρετά τους πιστούς της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Βενετίας, αφού επιστρέφει οριστικά στην Ελλάδα. Ο π. Ευάγγελος είναι Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και υπήρξε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης. Μέχρι τώρα λειτουργούσε στον Άγιο Γεώργιο των Ελλήνων...
31 Ιανουαρίου, 2021 - 20:11

Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρ. Ιταλίας επιστρέφει οριστικά στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρ. Ιταλίας επιστρέφει οριστικά στην Ελλάδα

Με μια συγκινητική ανάρτηση, ο π. Ευάγγελος Υφαντίδης, που διακονούσε για 20 χρόνια στο Βένετο της Ιταλίας, αποχαιρετά τους πιστούς της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Βενετίας, αφού επιστρέφει οριστικά στην Ελλάδα. Ο π. Ευάγγελος είναι Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και υπήρξε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης. Μέχρι τώρα λειτουργούσε στον Άγιο Γεώργιο των Ελλήνων της Βενετίας, αλλά και σε άλλους Ιερούς Ναούς της Περιφέρειας του Βένετο. Είναι, επίσης, Δρ. Θεολογίας και Ιστορίας.

«Με την Χάρη του Θεού σε λίγες ημέρες επιστρέφω οριστικά στην πατρίδα μου, την Ελλάδα. Επιστρέφω ευτυχισμένος, έπειτα από μια ολόκληρη εικοσαετία παραμονής και διακονίας στην ευλογημένη χώρα της Ιταλίας, όπου, μεταξύ άλλων, είχα τη μεγάλη χαρά να γνωρίσω εκλεκτές προσωπικότητες, μεταξύ δε αυτών και Εσάς.
Λόγω της πανδημίας προτίμησα να μην πραγματοποιηθεί κάποια αποχαιρετιστήρια συνάντηση, αλλά, όταν με το καλό φύγει το κακό, να επιστρέψω για μερικές ημέρες και να βρεθούμε από κοντά και πάλι.
Θα βρίσκομαι πάντοτε στην διάθεσή Σας, κοντά Σας στα ευχάριστα αλλά και στα δύσκολα και θα χαίρομαι να μαθαίνω νέα Σας. Σίγουρα πάντως η καλύτερη επικοινωνία μας θα γίνεται μέσα από την αμοιβαία προσευχή του ενός για τον άλλο.
Αυτή είναι και η υπόσχεση που Σας δίνω: να προσεύχομαι καθημερινά για Εσάς και τους οικείους Σας…
Ο Θεός μαζί μας!
Ας είναι δοξασμένο το Όνομά Του!
Με αγάπη
π. Ευάγγελος»

Οι ελληνορθόδοξοι της Βενετίας ευχαρίστησαν τον Ιερέα τους για την προσφορά του και του ευχήθηκαν ό,τι καλύτερο στην επιστροφή του στην Πατρίδα!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων