08/02/2024 08/02/2024 Η Α. Σεβασμιότης ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, μετέβη ως εκπρόσωπος της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στη Λιθουανία, όπου συναντήθηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, με την Πρωθυπουργό της χώρας Ingrida Šimonytė. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευε ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Λιθουανία Οσιολ. Ιερομόναχος κ. Ιουστίνος Kiviloo, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε...
08 Φεβρουαρίου, 2024 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2024 - 19:17

Συνάντηση Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος με την Πρωθυπουργό της Λιθουανίας

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος με την Πρωθυπουργό της Λιθουανίας

Η Α. Σεβασμιότης ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, μετέβη ως εκπρόσωπος της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στη Λιθουανία, όπου συναντήθηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, με την Πρωθυπουργό της χώρας Ingrida Šimonytė.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευε ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Λιθουανία Οσιολ. Ιερομόναχος κ. Ιουστίνος Kiviloo, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του.

Στο επίκεντρο της εγκάρδιας συζητήσεώς τους τέθηκαν θέματα σχετικά με τη διακονία της Εξαρχίας του Πατριαρχείου στη χώρα, αλλά και ευρύτερα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στη Λιθουανία ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε και με τους κληρικούς της Εξαρχίας, στους οποίους μετέφερε την ευλογία του Παναγιωτάτου και το αμείωτο προσωπικό ενδιαφέρον του για τη διακονία και το έργο που επιτελούν προς όφελος του ποιμνίου τους και γενικώτερα της Λιθουανικής κοινωνίας.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Μάρτιο του 2023, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της χώρας, Βίλνιους, κατόπιν προσκλήσεως της Κυβερνήσεως της Λιθουανίας, οπότε και ανακοίνωσε την πρόθεση της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως να ιδρύσει εκεί Πατριαρχική Εξαρχία.

 

(Φωτογραφία: Ιστοσελίδα της Κυβερνήσεως της Λιθουανίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων