07/12/2023 07/12/2023 Συνάντηση μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών και των δύο νέων υπουργών της Βελγικής Κυβέρνησης, του κυρίου Paul Van Tigchelt (Ομοσπονδιακός Υπουργός Δικαιοσύνης και Θρησκευμάτων) και της κυρίας Gwendolyn Rutten (Φλαμανδή Υπουργός Εσωτερικής Διοίκησης, Ένταξης και Ισότητας), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στην κατοικία Errera στις Βρυξέλλες. Η Ορθόδοξη Εκκλησία του Βελγίου εκπροσωπήθηκε από τον Σεβασμιώτατο...
07 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2023 - 19:24

Συνάντηση θρησκευτικών ηγετών με νέους υπουργούς στο Βέλγιο

Διαδώστε:
Συνάντηση θρησκευτικών ηγετών με νέους υπουργούς στο Βέλγιο

Συνάντηση μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών και των δύο νέων υπουργών της Βελγικής Κυβέρνησης, του κυρίου Paul Van Tigchelt (Ομοσπονδιακός Υπουργός Δικαιοσύνης και Θρησκευμάτων) και της κυρίας Gwendolyn Rutten (Φλαμανδή Υπουργός Εσωτερικής Διοίκησης, Ένταξης και Ισότητας), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στην κατοικία Errera στις Βρυξέλλες.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία του Βελγίου εκπροσωπήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και τον κ. Δημήτρη Χατζηπέμου, γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

Έπειτα από μια σύντομη εισαγωγική τοποθέτηση, συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως η τεταμένη κατάσταση στη χώρα μας λόγω του πολέμου στη Γάζα, η Βελγική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου 2024, η ίση μεταχείριση των θρησκειών (ιδίως όσον αφορά τις αμοιβές των ανώτερων αντιπροσώπων), ένα συνέδριο για τον κοινωνικό ρόλο των θρησκευτικών λειτουργών, οι άδειες διαμονής και παραμονής για τους θρησκευτικούς λειτουργούς που προέρχονται από το εξωτερικό, η σύνταξη ενός νέου φλαμανδικού διατάγματος για τις θρησκείες (το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει το διάταγμα του 2004), η αναγνώριση των ενοριών και των τζαμιών στη Φλάνδρα, η αρμονική συνύπαρξη των θρησκειών στη χώρα μας, η σεξουαλική κακοποίηση στην εκκλησία και σχετικό πρωτόκολλο αντιμετώπισής της, και άλλα.

Άξιο αναφοράς είναι πως στο Βέλγιο υπάρχει άριστη ατμόσφαιρα συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων θρησκειών αφενός, και των υπεύθυνων για τις σχέσεις με τις θρησκείες υπουργών, αφετέρου. Όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν και τους δύο υπουργούς για την καλή τους πρόθεση για αρμονική συνεργασία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων