18/11/2023 18/11/2023 Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Ορθόδοξης Επισκοπικής Συνέλευσης Ιταλίας και Μάλτας, Μητροπολίτη κ. Πολυκάρπου συνήλθε η δεύτερη Ορθόδοξη Επισκοπική Συνέλευση στις εγκαταστάσεις του Ελληνορθόδοξου Ναού Αγίου Δημητρίου στη Μπολόνια Κατά τη διάρκεια της Επισκοπικής Συνέλευσης αποφαίστηκε η συγκρότηση Διορθόοδοξης Επιτροπής για ζητήματα Θείας Λειτουργίας, μετάφρασης του Ευαγγελικού και Αποστολικού Αναγνώσματος, και προετοιμασίας Ορθόδοξου Συναξαριστή για...
18 Νοεμβρίου, 2023 - 17:50

Συνήλθε η Ορθόδοξη Επισκοπική Συνέλευση Ιταλίας και Μάλτας

Διαδώστε:
Συνήλθε η Ορθόδοξη Επισκοπική Συνέλευση Ιταλίας και Μάλτας

Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Ορθόδοξης Επισκοπικής Συνέλευσης Ιταλίας και Μάλτας, Μητροπολίτη κ. Πολυκάρπου συνήλθε η δεύτερη Ορθόδοξη Επισκοπική Συνέλευση στις εγκαταστάσεις του Ελληνορθόδοξου Ναού Αγίου Δημητρίου στη Μπολόνια

Κατά τη διάρκεια της Επισκοπικής Συνέλευσης αποφαίστηκε η συγκρότηση Διορθόοδοξης Επιτροπής για ζητήματα Θείας Λειτουργίας, μετάφρασης του Ευαγγελικού και Αποστολικού Αναγνώσματος, και προετοιμασίας Ορθόδοξου Συναξαριστή για όλες τις κοινότητες της Ιταλίας.

Εκπρόσωποι των Εκκλησιών της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Γεωργίας δεν συμμετείχαν στην Επισκοπική Συνέλευση, ενώ η εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να είναι παρούσα την προτεινόμενη ημερομηνία.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε, πως η συνεργασία μεταξύ των διαφόρων Ορθόδοξων παρουσιών σε Ιταλία και Μάλτα, συμβάλλει στην καλύτερη εικόνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας συνολικά, και ότι η ύπαρξη ενός λανθάνων «εθνοφυλετισμού» σε κάποια Κοινότητα αποτελεί αιτία αποπροσανατολισμού για πολλούς ορθόδοξους πιστούς.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων για τα παραπάνω σημεία, θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Συνέλευσης, που αποφασίστηκε να συγκληθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, στις 11.00, στην περιοχή Αρόνα της Ιταλίας, στις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ιεράς Μονής Παντοκράτορος.

Στο τέλος των εργασιών συναντήθηκαν τα Μέλη της Επισκοπικής Συνέλευσης για ένα κοινό γεύμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση στα Ιταλικά:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων