31/12/2023 31/12/2023 Πιστεύουμε στην αιωνιότητα, που ξεπερνά τα σημεία των καιρών, γιατί ελπίζουμε, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων. Ο Σεβασμιώτατος, τονίζει ότι τον Θεό δεν μπορούμε να τον κοροϊδεύουμε. “Μας χαρίζει χρόνο ζωής και ύπαρξης για μετάνοια”, σημειώνει και εύχεται τη χρονιά αυτή να είναι συνεχής η προσευχή και παράκληση...
31 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2023 - 16:05

Βρυούλων Παντελεήμων: Ο Θεός μας χαρίζει χρόνο ζωής και ύπαρξης για μετάνοια

Διαδώστε:
Βρυούλων Παντελεήμων: Ο Θεός μας χαρίζει χρόνο ζωής και ύπαρξης για μετάνοια

Πιστεύουμε στην αιωνιότητα, που ξεπερνά τα σημεία των καιρών, γιατί ελπίζουμε, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.

Ο Σεβασμιώτατος, τονίζει ότι τον Θεό δεν μπορούμε να τον κοροϊδεύουμε. “Μας χαρίζει χρόνο ζωής και ύπαρξης για μετάνοια”, σημειώνει και εύχεται τη χρονιά αυτή να είναι συνεχής η προσευχή και παράκληση μας προς τον Σωτήρα.

Αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Βρυούλων: 

Δόξα εις τον Άγιον Θεόν, που μας αξίωσε να εισέλθουμε εις τον νέον ενιαυτόν της Χρηστότητος Του.

Καθώς επιτελούμε το ευχάριστο αυτό εθιμικόν χρέος, την στιγμήν που ένα έτος διαδέχεται το άλλο, το πρώτο γεγονός που πέφτει στην αντίληψη μας μετά από αυτοσυγκέντρωση, είναι, ότι παρά τις καιρικές εναλλαγές, μόνο η πραγματικότητα της αιωνιότητας, μπορεί να ερμηνεύσει το χθες, να φωτίσει το σήμερα και να χαρίσει ελπίδα για το αύριο.

Αν κοιτάξουμε πίσω, θα δούμε τις γενεές των γενεών, που έζησαν αυτή την αλλαγή, από τον ένα χρόνο στον άλλο, αλλαγές κάτω από διαφορετικές καταστάσεις και περιστάσεις, δόξας ή εγκατάληψης, ζωής ευτυχισμένης, κάτω από την σκιά του θανάτου.

Μέσα σε αυτές τις εναλλαγές, οι ολιγόπιστοι λιποψύχησαν, μελαγχόλησαν, απογοητεύτηκαν. Οι πιστοί υπέμειναν και έμειναν. Λίγοι αλλά πιστοί. Κάποτε και ελάχιστοι, που όμως ακολούθησαν Αυτόν, που προ ημερών εορτάσαμε τον ερχομό Του στη γη. Οπλισμένοι με πίστη, ομόψυχοι!

Δεν πρόκειται αυτή την ώρα να κάνουμε χρονογραφικό υπολογισμό, των όσων συνέβησαν το έτος που πέρασε.

Εμείς, με την συνείδηση του χρόνου και της ευθύνης που ο καθένας έχει στον χώρο της επιρροής Του, βέβαιοι ότι από την χθές, σήμερα εισερχόμεθα στην αύριο, πιστεύουμε στην αιωνιότητα, που ξεπερνά τα σημεία των καιρών, γιατί ελπίζουμε. Οι σοφοί του κόσμου μπορεί να γελάσουν. Οι ισχυροί και μεγαλομανείς, να μας περιφρονήσουν. Οι επιπόλαιοι μπορεί να απογοητευτούν και οι ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι, να μας καταδικάσουν, γιατί πιστεύουμε. Πέρα από την λογική των πραγμάτων. Εμείς χωρίς να απογοητευόμεθα με όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι ανάγκη ο καθένας να συνεχίζει το χρέος του, με πίστη, ελπίδα και υπομονή είς τόν δομήτορα παντός αγαθού “Σωτήρα και Θεό μας” ο οποίος, όπως γράφει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Αποκάλυψη (Β,25) λέγει προς όσους τον πιστεύουν : ” Δεν θα σας επιβαρύνω με άλλες δοκιμασίες. Κρατήσατε όμως σταθερά αυτό που έχετε οσότου έλθω “.

Προσοχή όμως : Τον Θεό δεν μπορούμε να τον κοροϊδεύουμε. Μας χαρίζει χρόνο ζωής και ύπαρξης για μετάνοια. Ας είναι η χρονιά αυτή συνεχής η προσευχή και παράκληση μας προς τον Σωτήρα όλων μας Κύριο: “Κύριε μη αποστρέψεις το πρόσωπον Σου αφ’ ημών “.

Αλλά : “Το έλεος Σου Κύριε καταδιώξει με πάσας τας ημέρας της ζωής μου.”

Αυτή την παράκληση μπορεί να την λέμε καθημερινά;

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων