09/05/2019 10/05/2019 Την Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία, ο Αμερικανός υπεύθυνος εξωτερικών υποθέσεων των ΗΠΑ στην Άγκυρα  Jeffery Hovenier και γενική πρόξενος των ΗΠΑ στην Άγκυρα Jennifer Davis. Η επίσκεψή τους πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου  στο Φανάρι κατά την ολοκλήρωση της οποίας θα εκλεγεί και ο νέος...
09 Μαΐου, 2019 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2019 - 8:48

Αμερικανικό ενδιαφέρον για την Θεολογική σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Αμερικανικό ενδιαφέρον για την Θεολογική σχολή της Χάλκης

Την Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία, ο Αμερικανός υπεύθυνος εξωτερικών υποθέσεων των ΗΠΑ στην Άγκυρα  Jeffery Hovenier και γενική πρόξενος των ΗΠΑ στην Άγκυρα Jennifer Davis.

Η επίσκεψή τους πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου  στο Φανάρι κατά την ολοκλήρωση της οποίας θα εκλεγεί και ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Τους Αμερικανούς διπλωμάτες υποδέχθηκε η αδελφότητα της Θεολογικής σχολής αφού ο ηγούμενος της Αγίας Τριάδας και Μητροπολίτης Προύσης κ Ελπιδοφόρος απουσιάζει, ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη όπου διδάσκει στο Πανεπιστήμιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί διπλωμάτες επισκέπτονται την ιστορική σχολή της Χάλκης αφού το θέμα της ειδικά τον τελευταίο καιρό βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων Ελλάδας, Άγκυρας. Πάντως όπως δήλωσε ο Jeffery Hovenier, για πρώτη φορά επισκέφθηκε την θεολογική σχολή.

Οι δύο διπλωμάτες αφού ξεναγήθηκαν στη Χάλκη, θαύμασαν την βιβλιοθήκη , ενδιαφέρθηκαν για την ιστορία της και έκαναν πολλές ερωτήσεις στους Πατέρες που τους φιλοξένησαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων