24/05/2021 24/05/2021 Σχετικά με την επίσκεψη, που πραγματοποίησε το Σάββατο 22 Μαΐου ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, μετά της συζύγου του και συνεργατών του, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης μίλησε σήμερα το πρωί στο Open TV o Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού και Καθηγούμενος κ. Κασσιανός, που τους υποδέχθηκε εγκάρδια.   «Η επίσκεψη του Δημάρχου της Πόλεως στη Σχολή...
24 Μαΐου, 2021 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2021 - 12:54

Πρόθυμος ο Ιμάμογλου να δώσει λύσεις στα προβλήματα

Διαδώστε:
Πρόθυμος ο Ιμάμογλου να δώσει λύσεις στα προβλήματα

Σχετικά με την επίσκεψη, που πραγματοποίησε το Σάββατο 22 Μαΐου ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, μετά της συζύγου του και συνεργατών του, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης μίλησε σήμερα το πρωί στο Open TV o Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού και Καθηγούμενος κ. Κασσιανός, που τους υποδέχθηκε εγκάρδια.

«Η επίσκεψη του Δημάρχου της Πόλεως στη Σχολή μας ήταν η συνέχεια των θετικών ενεργειών του προς το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και την Ομογένεια», είπε αρχικά ο Θεφιλέστατος και συνέχισε: «Ο κ. Ιμάμογλου ασχολείται πάρα πολύ με την ιστορία και τα ιστορικά μνημεία και ήταν η πρώτη φορά που μπόρεσε να επισκεφθεί τη σχολή μας. Όντας στα Πριγκηπόννησα είχε την ευκαιρία να έρθει στη σχολή μας και να ακούσει για την ιστορία της. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών μας η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή. Μιλήσαμε ειλικρινά και με εγκαρδιότητα. Είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει για την ιστορία της Θεολογικής σχολής από την ίδρυση έως το κλείσιμο και για τη σημερινή κατάσταση της σχολής. Μιλήσαμε, φυσικά, και για τα τρέχοντα ζητήματα της σχολής, που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του. Μας άκουσε με προσοχή και ήταν πρόθυμος να εργαστεί και να λύσει αυτά τα προβλήματα». 

Σε ερώτηση για το τι του έμεινε από αυτά που του είπε ο κ. Ιμάμογλου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος απάντησε ότι ενδιαφέρθηκε πολύ για τη σημασία που είχε η σχολή για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τους Ιεράρχες που αποφοίτησαν από αυτή τη σχολή. 

Ακόμα, μίλησε για τις επισκευές που έχουν ξεκινήσει στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ ευχαρίστησε και τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιο Μαρτίνο, που ανέλαβε το κόστος αυτού του σημαντικού έργου.

Μετά την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε με τον Καθηγούμενο, ο κ. Δήμαρχος με την συνοδεία του ξεναγήθηκε στο ναΰδριο, τις αίθουσες διδασκαλίας, την ιστορική βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής, όπου εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη λειτουργία της. Αφού περπάτησε στους μαγευτικούς κήπους που περιβάλλουν την Σχολή, ευχαρίστησε θερμά τον Καθηγούμενο και την περί αυτόν αδελφότητα για την υποδοχή και την φιλοξενία.

Διαβάστε ακόμα:  Ο Δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης (ΦΩΤΟ)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων