08/11/2022 08/11/2022 Την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’ ανήγγειλε προς τον κλήρο και τον λαό της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Πριν περίπου ένα μήνα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας είχε επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή Κύπρου στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης όπου έχει της πατρικής φιλοξενίας του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου. Ως ταπεινό...
08 Νοεμβρίου, 2022 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 10:29

Στην Κύπρο ο Θυατείρων Νικήτας για την Εξόδιο Ακολουθία του Αρχιεπισκόπου

Διαδώστε:
Στην Κύπρο ο Θυατείρων Νικήτας για την Εξόδιο Ακολουθία του Αρχιεπισκόπου

Την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’ ανήγγειλε προς τον κλήρο και τον λαό της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Πριν περίπου ένα μήνα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας είχε επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή Κύπρου στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης όπου έχει της πατρικής φιλοξενίας του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου. Ως ταπεινό δείγμα του μεγάλου χρέους τιμής που οφείλει η Αρχιεπισκοπή στον Μακαριώτατο, ο Σεβασμιώτατος κ. Νικήτας θα είναι στην αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην νεκρώσιμη ακολουθία.

“Η απώλειά του αφήνει πίσω της μια κενή θέση που δύσκολα θα καλυφθεί, τόσο για την Εκκλησία της Κύπρου όσο και για την Ορθοδοξία συνολικά. Με τα μοναδικά προνόμια της έδρας του, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος υπήρξε ενεργός και σταθερός υποστηρικτής και συμπολίτης Κυρηναίος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως”, αναφέρει η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων.

“Ενώνοντας τας προσευχάς ημών μεθ’ εκείνας του ευσεβούς αδελφού λαού της Κύπρου και εκφράζοντες την συμπαράστασιν ημών διά την παρούσα δοκιμασίαν των, ευχόμεθα όπως ο Πανάγαθος Θεός, εν τη αγάπη και σοφία Αυτού δεχθή την ψυχήν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και κατατάξη αυτήν εις σκηνάς δικαίων εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως ένθα απέδρα πάσα οδύνη, λύπη και στεναγμός”, καταλήγει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

Φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων στην Κύπρο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων