22/01/2024 22/01/2024 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος επισκέφθηκε την Κοινότητα των 318 Πατέρων Shrewsbury, την Κυριακή 21η Ιανουαρίου 2024, ημέρα μνήμης του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού. Πρόκειται για τον αρχαιότερο Ορθόδοξο Ναό του Ηνωμένου Βασιλείου που χρονολογείται στα μέσα του 13ου αιώνος. Ο Θεοφιλέστατος εόρτασε τα ονομαστήριά του με την αναπτυσσόμενη αγγλόφωνη Κοινότητα της πόλεως, η...
22 Ιανουαρίου, 2024 - 20:22
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2024 - 20:42

Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μελιτηνής Μαξίμου στο Shrewsbury της Αγγλίας

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μελιτηνής Μαξίμου στο Shrewsbury της Αγγλίας

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος επισκέφθηκε την Κοινότητα των 318 Πατέρων Shrewsbury, την Κυριακή 21η Ιανουαρίου 2024, ημέρα μνήμης του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού.

Πρόκειται για τον αρχαιότερο Ορθόδοξο Ναό του Ηνωμένου Βασιλείου που χρονολογείται στα μέσα του 13ου αιώνος.

Ο Θεοφιλέστατος εόρτασε τα ονομαστήριά του με την αναπτυσσόμενη αγγλόφωνη Κοινότητα της πόλεως, η οποία έχει διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Μελιτηνής αναφέρθηκε στην έννοια της ομολογίας πίστεως κατά τον Άγιο Μάξιμο, μεταφέροντας στο εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα.

Ο ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος κ. Stephen Maxfield, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για τις τακτικές επισκέψεις του στην Κοινότητα και την ποιμαντική μέριμνα των ενηλίκων κατηχουμένων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος πέρασε χρόνο με πιστούς στο κέρασμα που παρέθεσε η Κοινότητα και στη συνέχεια επισκέφθηκε τους μαθητές του κατηχητικού σχολείου.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με μέλη του ιστορικού Καθεδρικού Ναού της πόλεως του Shrewsbury, όπου συζήτησαν θέματα που απασχολούν τις χριστιανικές κοινότητες της περιοχής.

Ακολούθησε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων