07/01/2022 07/01/2022 Με κατάνυξη εόρτασε τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, η Ουκρανική Κοινότητα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας. Η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λονδίνου και προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας ο οποίος ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας...
07 Ιανουαρίου, 2022 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2022 - 15:41

Χριστούγεννα στο Λονδίνο με το Ιουλιανό Ημερολόγιο

Διαδώστε:
Χριστούγεννα στο Λονδίνο με το Ιουλιανό Ημερολόγιο

Με κατάνυξη εόρτασε τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, η Ουκρανική Κοινότητα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας.

Η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λονδίνου και προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας ο οποίος ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έχρισε τους πιστούς με έλαιο, όπως συνηθίζεται στην ουκρανική παράδοση, ενώ η χορωδία έψαλλε τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη: Των Φώτων στο Λονδίνο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων