27/08/2021 27/08/2021 Την ερχόμενη Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, θα εορτασθεί στο Φανάρι η εορτή της Ινδίκτου και θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου. Την παραμονή της εορτής ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στον Μεγάλο Εσπερινό στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, μετά το πέρας του οποίου θα χειροθετήσει σε Άρχοντα Οφφικιάλιο...
27 Αυγούστου, 2021 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2021 - 13:42

Άρχων Οφφικιάλος θα χειροθετηθεί ο Σωτήρης Τσιόδρας

Διαδώστε:
Άρχων Οφφικιάλος θα χειροθετηθεί ο Σωτήρης Τσιόδρας

Την ερχόμενη Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, θα εορτασθεί στο Φανάρι η εορτή της Ινδίκτου και θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου. Την παραμονή της εορτής ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στον Μεγάλο Εσπερινό στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, μετά το πέρας του οποίου θα χειροθετήσει σε Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μ.τ.Χ.Ε. τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Το σχετικό ανακοινωθέν αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Ανακοινούται, ότι την 1ην Σεπτεμβρίου, ημέραν Τετάρτην, τελείται εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ η Εορτή της Ινδίκτου και η Ι. Σύναξις προς τιμήν και μνήμην της Παναγίας της Παμμακαρίστου, ης η αρχαία Ι. Εικών τεθησαύρισται εν αυτώ.

Κατά τον Μ. Εσπερινόν της παραμονής, Τρίτης, 31ης Αυγούστου, και ώραν 6:00 μ.μ., η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσῃ εν τη Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, μετά το πέρας του οποίου θα χειροθετήσῃ τον Ελλογιμ. Καθηγητήν κ. Σωτήριον Τσιόδραν, εξ Αθηνών, εις Άρχοντα Οφφικιάλιον της Μ.τ.Χ.Ε.. Την δ̉ επομένην, ημέραν της Εορτής, θα τελεσθή η Θεία Λειτουργία εν Πατριαρχική και πολυαρχιερατική συγχοροστασία, τη συμμετοχή της σεπτής Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, ήτις θα ενδημή ενταύθα επ᾿ ευκαιρία των εργασιών της ανά τριετίαν συνερχομένης Συνάξεως αυτής.

Η Ι. Εικών της Παναγίας της Παμμακαρίστου θα είναι εκτεθειμένη, κατά το έθος, εις προσκύνησιν εν τω Σωλέᾳ του Π. Πατριαρχικού Ναού.

Κατά την Θείαν Λειτουργίαν θα αναγνωσθή και ειδικόν Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος επί τη ημέρα προσευχών υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος».

Φωτογραφία αρχείου: Νίκος Μαγγίνας

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων