13/03/2022 14/03/2022 Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάστηκε σήμερα, 13 Μαρτίου 2022, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Της Θείας Λειτουργίας στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου προεξήρχε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος,...
13 Μαρτίου, 2022 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2022 - 1:51

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι – Νέα έκκληση για ειρήνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι – Νέα έκκληση για ειρήνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάστηκε σήμερα, 13 Μαρτίου 2022, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Της Θείας Λειτουργίας στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου προεξήρχε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος, μεταξύ άλλων, έκανε νέα έκκληση για κατάπαυση του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία.

«Παρακολουθούμε το δράμα του ουκρανικού λαού και θαυμάζουμε την σθεναρή αντίστασή του στον εισβολέα. Απευθύνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Η βία και ο πόλεμος δημιουργούν περιπλοκότερα προβλήματα. Πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει ρητώς τη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις και δεσμεύει όλα τα μέλη του οργανισμού να ρυθμίζουν τις διαφορές τους με ειρηνικά μέσα», τόνισε χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων