19/12/2023 20/12/2023 Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, πολυπληθής όμιλος εκατοντάδων προσκυνητών από την Πάτρα, οι οποίοι μαζί τον Ποιμενάρχη τους βρίσκονται στην Πόλη για την επίσημη τελετή αγιοκατατάξεως του Οσίου Γερβασίου. Οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, ο οποίος...
19 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2023 - 2:04

Ο Μητροπολίτης Λέρου και πλήθος προσκυνητών στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λέρου και πλήθος προσκυνητών στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, πολυπληθής όμιλος εκατοντάδων προσκυνητών από την Πάτρα, οι οποίοι μαζί τον Ποιμενάρχη τους βρίσκονται στην Πόλη για την επίσημη τελετή αγιοκατατάξεως του Οσίου Γερβασίου.

Οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, ο οποίος τους καλωσόρισε αναφερόμενος στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής, αλλά και στον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Όσιο Γερβάσιο.

Ακολούθως, οι επισκέπτες προσκύνησαν στο ναΰδριο της Σχολής, ενώ ξεναγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας και τους λοιπούς χώρους της.

Την Θεολογική Σχολή επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, συνοδευόμενος από τον Βοηθό του Επίσκοπο, Θεοφιλέστατο Στρατονικείας κ. Στέφανο, κληρικούς από την Επαρχία του, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονή Θάρρι της Ρόδου Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, καθώς και πιστούς από τα Δωδεκάνησα.

Τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής, όπου είχαν εγκάρδια συνάντηση. Κατόπιν, οι επισκέπτες προσκύνησαν στο ναΰδριο της Αγίας Τριάδος και ακολούθως ξεναγήθηκαν στην ιστορική Βιβλιοθήκη, τις παλαιές αίθουσες και τους λοιπούς χώρους της Σχολής, ενώ, τέλος, προεπέμφθησαν από τον Καθηγούμενο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων