08/01/2023 08/01/2023 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τους Μέγα Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο και Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, μετέβη, το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, το απόγευμα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Επισκόπου των εν τη Πόλει Ρωμαιοκαθολικών κ. Massimiliano Palinuro, στον ΡΚαθολικό Ναό του Αγίου Πνεύματος στο Harbiye, όπου παρέστη στην επιμνημόσυνη...
08 Ιανουαρίου, 2023 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2023 - 10:04

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την πολυετή γνωριμία του με τον πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την πολυετή γνωριμία του με τον πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τους Μέγα Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο και Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, μετέβη, το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, το απόγευμα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Επισκόπου των εν τη Πόλει Ρωμαιοκαθολικών κ. Massimiliano Palinuro, στον ΡΚαθολικό Ναό του Αγίου Πνεύματος στο Harbiye, όπου παρέστη στην επιμνημόσυνη λειτουργία για τον μακαριστό επίτιμο Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’.

Δείτε επίσης: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Χριστούγεννα της Ρωσσόφωνης παροικίας (ΦΩΤΟ)

Ο Παναγιώτατος πραγματοποίησε ομιλία, στην οποία αναφέρθηκε στην πολυετή γνωριμία του με τον μακαριστό Βενέδικτο ΙΣΤ’, στη συνεργασία που είχαν κατά την περίοδο της παποσύνης του, καθώς και στη συνεισφορά του στην προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αλλά και στην επικοινωνία που διατήρησαν μετά την παραίτηση του εκλιπόντος από τον Θρόνο του Αποστόλου Πέτρου, το 2013.

Στην επιμνημόσυνη τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι και άλλων χριστιανικών κοινοτήτων στην Πόλη, μέλη του Διπλωματικού Σώματος, και πλήθος ΡΚαθολικών πιστών.

Διαβάστε σχετικά με το θέμα: 

Προκαθήμενοι Ορθοδόξων Εκκλησιών για το πάπα Βενέδικτο

Επιστολή Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Πάπα Φραγκίσκο

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων