02/01/2023 02/01/2023 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε συλλυπητήριο Γράμμα προς τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Αγιώτατο Πάπα Φραγκίσκο, για την εκδημία του αειμνήστου προκατόχου του Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ’. “Μας είναι γνωστό βέβαια ότι ο αδελφός μας, Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, υπέφερε τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζουμε όμως ότι έζησε μια γεμάτη ζωή, πλήρη από δοκιμασίες και αμέτρητες ευλογίες....
02 Ιανουαρίου, 2023 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2023 - 15:26

Επιστολή Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Πάπα Φραγκίσκο

Διαδώστε:
Επιστολή Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε συλλυπητήριο Γράμμα προς τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Αγιώτατο Πάπα Φραγκίσκο, για την εκδημία του αειμνήστου προκατόχου του Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ’.

“Μας είναι γνωστό βέβαια ότι ο αδελφός μας, Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, υπέφερε τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζουμε όμως ότι έζησε μια γεμάτη ζωή, πλήρη από δοκιμασίες και αμέτρητες ευλογίες. Ωστόσο, η αξιομνημόνευτη συνεισφορά του όχι μόνο στην Εκκλησία σας, αλλά και στον ακαδημαϊκό κόσμο – όντας ένας από τους μεγαλύτερους θεολόγους του 20ού αιώνα – και στην οικοδόμηση γεφυρών – που είναι ορατή στη δέσμευσή του για διάλογο, ιδιαίτερα με την Ορθόδοξη Εκκλησία – θα αφήσει αναμφισβήτητα το στίγμα της στην ιστορία.  Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμήσαμε ειλικρινά την επίσκεψή του στο Ιερό μας Κέντρο, εδώ, στο Φανάρι, το 2006, και χαρήκαμε τις πολλές επισκέψεις μας προς εκείνον στο Βατικανό”, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του ιδίου προσωπικώς και του συνόλου της Ιεραρχίας της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας προς τον Πάπα Φραγκίσκο και ολόκληρη την Καθολική Εκκλησία.

Διαβάστε ακόμη:

Με μία ανάμνηση από το Φανάρι ο Αμερικής Ελπιδοφόρος αναφέρεται στην εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Ρουμανίας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Γεωργίας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Ο Σερβίας Πορφύριος για την εκδημία του πρώην Πάπα Βενέδικτου

Πέθανε ο πρώην πάπας Βενέδικτος

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων