28/05/2022 28/05/2022 Την Ιερά Μονή Καρακάλλου, τρίτο σταθμό της επίσκεψης του στο Άγιον Όρος μετά τις Καρυές και την Ιερά Μονή Ιβήρων, επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Μαΐου 2022 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.  Αποστολή Άγιον Όρος: Ραφαήλ Γεωργιάδης Συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολο, Γαλλίας κ. Δημήτριο και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο ο...
28 Μαΐου, 2022 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2022 - 19:02

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ιερά Μονή Καρακάλλου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ιερά Μονή Καρακάλλου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Την Ιερά Μονή Καρακάλλου, τρίτο σταθμό της επίσκεψης του στο Άγιον Όρος μετά τις Καρυές και την Ιερά Μονή Ιβήρων, επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Μαΐου 2022 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 

Αποστολή Άγιον Όρος: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολο, Γαλλίας κ. Δημήτριο και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο ο Παναγιώτατος έγινε δεκτός στην είσοδο της Μονής από τον Καθηγούμενο αυτής, Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο, Καθηγουμένους Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και την αδελφότητα. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος και ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννης Αμανατίδης.

Εν συνεχεία τελέστηκε Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής για την άφιξη του Παναγιωτάτου.

 

 

Εν συνεχεία ο Παναγιώτατος και τα μέλη της συνοδείας του προσκύνησαν τα Ιερά Λείψανα που φυλάσσονται στη Μονή.

Η ομιλία στην τράπεζα

Εν συνεχεία ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης παρακάθησε στην τράπεζα της Μονής όπου τον προσεφώνησε ο Καθηγούμενος Γέροντας Φιλόθεος ο οποίος τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στη Μονή για να εορτάσει τα τριάκοντα έτη ευκλεούς Πατριαρχίας του.

Ακολούθησε η αντιφώνηση του Παναγιωτάτου. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αποστολή του μοναχού και ιδιαίτερα των μοναχών του Αγίου Όρους ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε διάφορες φωνές που καταφέρθηκαν  εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου τόσο για την Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας όσο και για την πανδημία. “Έχετε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία”, υπογράμμισε.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της αντιφώνησης του Παναγιωτάτου ΕΔΩ

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη περιλαμβάνει επισκέψεις στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας καθώς και την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την υποδοχή και παραμονή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερά Μονή Καρακάλλου:

Νωρίτερα

Το πρόγραμμα του Παναγιωτάτου ξεκίνησε πρωί του Σαββάτου με την τέλεση Θείας Λειτουργίας από τον ίδιο ως Ιερέα στο παρεκκλήσιο της Παναγίας Πορταΐτισσας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος προέφερε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου μια κανδήλα για να καίει πάντοτε μπροστά στη σεπτή εικόνα της κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά υπέρ κατάπαυσης του πολέμου στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος – Η υποδοχή και η συγκίνηση από το Περιβόλι της Παναγίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης λειτούργησε ως Ιερέας στην Παναγία Πορταΐτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το δώρο του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Παναγία Πορταΐτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων