27/03/2024 27/03/2024 Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 26 Μαρτίου, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από τον Περιφε­ρειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Χριστό­δουλο Τοψίδη, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη, τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών κ. Απόστολο Ιωάνου και συνεργάτες της διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος και οι τοπικοί Άρχοντες επισκέφθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη...
27 Μαρτίου, 2024 - 11:24

Οικουμενικός Πατριάρχης: Ανύστακτο ενδιαφέρον της Μητρός Εκκλησίας για την Ελλάδα και ιδιαιτέρως για την Θράκη

Διαδώστε:
Οικουμενικός Πατριάρχης: Ανύστακτο ενδιαφέρον της Μητρός Εκκλησίας για την Ελλάδα και ιδιαιτέρως για την Θράκη

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 26 Μαρτίου, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από τον Περιφε­ρειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Χριστό­δουλο Τοψίδη, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη, τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών κ. Απόστολο Ιωάνου και συνεργάτες της διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος και οι τοπικοί Άρχοντες επισκέφθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, προκειμένου οι Άρχοντες να υποβάλουν σεβάσματα και να ζητήσουν τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες διά την επιτέλεση των ευθηνοφόρων καθηκόντων τους, επί τη εκλογή τους στις πρόσφατες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

Ο Παναγιώτατος υποδέχθηκε με θέρμη τους επισκέπτες, συνεχάρη τους Άρχοντες για την εκλογή τους και τόνισε το ανύστακτο ενδιαφέρον της Μητρός Εκκλησίας για την Ελλάδα και ιδιαιτέρως για την Θράκη. Ευχήθηκε πλούσια την ευλογία του Θεού στην άσκηση των καθηκόντων των Αρχόντων επ’ αγαθώ των κατοίκων της Ροδόπης και ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων δε ανέθεσε να μεταφέρει την πατρική ευλογία, την αγάπη και το ενδιαφέρον του στο Κλήρο, τους Άρχοντες και τον Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Αμέσως ακολούθησε «Πατριαρχικόν Άριστον» στη Τράπεζα του Πατριαρχείου.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων