28/06/2023 28/06/2023 Στον ειρηνοποιό ρόλο που οφείλουν να έχουν οι Χριστιανοί οι οποίοι πρέπει να αγωνίζονται για την συμφιλίωση και την αλληλεγγύη, αλλά και στο γεγονός ότι καμμία Εκκλησία και κανένας χριστιανός δεν μπορούν να δικαιολογούν τη βία στο όνομα της θρησκείας, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη συνάντηση που είχε στο Φανάρι με Αντιπροσωπεία συζύγων Ουκρανών Διπλωματών....
28 Ιουνίου, 2023 - 8:19
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2023 - 8:47

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Καμμία Εκκλησία και ουδείς Χριστιανός δύνανται να δικαιολογήσουν τη βία στο όνομα της θρησκείας”

Διαδώστε:
Οικουμενικός Πατριάρχης: “Καμμία Εκκλησία και ουδείς Χριστιανός δύνανται να δικαιολογήσουν τη βία στο όνομα της θρησκείας”

Στον ειρηνοποιό ρόλο που οφείλουν να έχουν οι Χριστιανοί οι οποίοι πρέπει να αγωνίζονται για την συμφιλίωση και την αλληλεγγύη, αλλά και στο γεγονός ότι καμμία Εκκλησία και κανένας χριστιανός δεν μπορούν να δικαιολογούν τη βία στο όνομα της θρησκείας, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη συνάντηση που είχε στο Φανάρι με Αντιπροσωπεία συζύγων Ουκρανών Διπλωματών.

Την στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον αγαπητό Ουκρανικό λαό, που δοκιμάζεται σκληρά από τον ανίερο και διαβολικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον της πατρίδος του η Ρωσική Ομοσπονδία, επανέλαβε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος υποδεχόμενος τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, στο Φανάρι, τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Άγκυρα κ. Vasyl Bodnar και τον Γενικό Πρόξενο στην Πόλη κ. Roman Nedilskyi, με Αντιπροσωπεία συζύγων και τέκνων Πρέσβεων της Ουκρανίας που υπηρετούν σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η Ουκρανική Αντιπροσωπεία, η οποία τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί και τον Αγιώτατο Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο, ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και για τον αγώνα που δίδει ο Ουκρανικός λαός για την ελευθερία του και τη υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της πατρίδος του.

Οι δεσμοί με τον Ουκρανικό λαό

Ο Παναγιώτατος, υπενθύμισε τους μακραίωνας δεσμούς της Μήτρος Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως με τον Ουκρανικό λαό, για την ασφάλεια του οποίου, όπως είπε, καθώς και για την επικράτηση της ειρήνης, προσεύχεται αδιαλείπτως από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος.

“Ως πιστοί στον Χριστό, εντείνουμε τις προσευχές μας και επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για ειρήνη και ενότητα”, είπε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε: “Καμμία Εκκλησία και ουδείς Χριστιανός δύνανται να δικαιολογήσουν τη βία στο όνομα της θρησκείας. Οι γνήσιοι Χριστιανοί οφείλουν να είναι ειρηνοποιοί, να αγωνίζονται για συμφιλίωση και αλληλεγγύη, μετατρέποντας τις απειλές σε ευκαιρίες μέσω του διαλόγου.”

Ζήτησε, τέλος, από τα μέλη της Ουκρανικής Αντιπροσωπείας να μεταφέρουν προς τους οικείους τους και προς όλους τους Ουκρανούς την Πατριαρχική ευλογία και τις πατρικές ευχές του για ταχεία αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας στην πατρίδα τους.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων