28/03/2022 28/03/2022 Ολοκληρώθηκαν με τεράστια επιτυχία και με ανείπωτη δυναμική οι εκπαιδευτικές δράσεις του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών σε συνεργασία με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, με την παρουσία και τις ευλογίες του Προέδρου του Ιδρύματος Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, την τιμητική και καθοριστική παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και...
28 Μαρτίου, 2022 - 18:06
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2022 - 18:04

Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών

Ολοκληρώθηκαν με τεράστια επιτυχία και με ανείπωτη δυναμική οι εκπαιδευτικές δράσεις του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών σε συνεργασία με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, με την παρουσία και τις ευλογίες του Προέδρου του Ιδρύματος Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, την τιμητική και καθοριστική παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή, του Δημάρχου Ν. Πηλίου κ. Μιντζικού, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, συλλογικοτήτων και πλήθους κόσμου.

Τον χορό των εκδηλώσεων έσυραν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Κώδικα Ω 75 της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας που αναφέρεται στο μνημειώδη πόνημα του Διοσκουρίδη “Περί ύλης Ιατρικής”, στην κοιτίδα του Ελληνικού Διαφωτισμού, στις Μηλιές Ν. Πηλίου.

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, μετά το πέρας της Λειτουργίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου και Ηγούμενου της Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων κ. Νικηφόρου, εγκαινιάστηκε το “Φροντιστήριο Βιωσιμότητας Δήμου Ν. Πηλίου, με έδρα το ακρόπρωρο του Παγασητικού, το Τρίκερι, ένα πρωτοπόρο θεσμικό όργανο προαγωγής του πολιτισμού και της περιβαλλοντικής ενσυναίσθησης καθώς και το πρώτο Βιβλικό Πάρκο της Θεσσαλίας από τους μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Τρικερίου, οι οποίοι μεταμόρφωσαν την μεγαλύτερη χωματερή του τόπου τους σε ζωντανό ευαγγέλιο φυτεύοντας φυτά και δέντρα που αναφέρονται στη Βίβλο.

Συνεπείς, όπως ανακοίνωσε το Πατριαρχικό Ίδρυμα, το οποίο είναι στις επιταγές του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τους υπογραμμούς της εκπαίδευσης, “δεσμευόμαστε για τη συνεχή αρωγή μας ώστε να καταστήσουμε το χώρο της Παιδείας σε εξάντα αναδημιουργίας της κοινωνίας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων