29/05/2022 29/05/2022 Αποστολή Άγιον Όρος – Ραφαήλ Γεωργιάδης Το βράδυ του Σαββάτου ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με την συνοδεία του επισκέφτηκε αρχικά το αντιπροσωπείο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους και εν συνεχεία την Αθωνιάδα Σχολή όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους ιεροσπουδαστές και τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντα Γεώργιο Βατοαπιδινό....
29 Μαΐου, 2022 - 7:08
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2022 - 7:20

Στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου και την Αθωνιάδα Σχολή ο Οικουμενικός Πατριάρχης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου και την Αθωνιάδα Σχολή ο Οικουμενικός Πατριάρχης (ΦΩΤΟ)

Αποστολή Άγιον Όρος – Ραφαήλ Γεωργιάδης

Το βράδυ του Σαββάτου ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με την συνοδεία του επισκέφτηκε αρχικά το αντιπροσωπείο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους και εν συνεχεία την Αθωνιάδα Σχολή όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους ιεροσπουδαστές και τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντα Γεώργιο Βατοαπιδινό.

Στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου

Στην είσοδο του αντιπροσωπείου της Μονής Εσφιγμένου τον Παναγιώτατο υποδέχτηκε ο Καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Γέρων Βαρθολομαίος και η συνοδεία του. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε στο ναό, στη συνέχεια αντάλλαξε δώρα με τον Καθηγούμενο και του παρατέθηκε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονης.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν οι μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολος, Γαλλίας κ. Δημήτριος και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Βουλής και ο σύμβουλος της κυβέρνησης σε θέματα ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο ηγούμενος της Μονής εξέφρασε την «αναστάσιμη» χαρά του για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη και απευθυνόμενος προς τον Παναγιώτατο είπε πως «παρά τις ψευδείς διαβεβαιώσεις της Ελληνικής Πολιτείας και τις ψευδείς υποσχέσεις».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ανταπάντησε πως κάνει προσπάθειες υπέρ της Μονής, «υπέρ του δικαίου, υπέρ της εκκλησίας, υπέρ του αγαθού του Αγίου Όρους, διότι η τελική επίλυσις του προβλήματος Εσφιγμένου θα είναι επ’ αγαθώ πάντων. Επ’ αγαθώ της λογικής, της δικαιοσύνης, της κανονικής τάξεως, της ηθικής, κ.ο.κ.» και προσέθεσε πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο «δεν θα πάψει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση και αισιοδοξούμε ότι θα έρθει αυτή η ώρα». Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την πίστη του πως «το δίκαιο και η αλήθεια εις το τέλος υπερισχύει».

Στην Αθωνιάδα Σχολή

Στη συνέχεια τον Παναγιώτατο και την συνοδεία του μετέβη στην Αθωνιάδα Σχολή όπου εκεί τον ανέμεναν οι μαθητές. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε στον αύλειο χώρο της Σχολής ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Γεώργιος Βατοπαιδινός μαζί με τους επιστάτες.

Οι μαθητές μαζί με τον μουσικό δάσκαλό τους κ. Ιωάννη Παρθενόπουλο, έψαλλαν κάποια τροπάρια στο ναό της σχολής και την ώρα της τράπεζας τραγούδησαν ψαλτοτράγουδα στον Παναγιώτατο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μαζί με τον Πρωτεπιστάτη Γέρων Γεώργιο Βατοπαιδινό και τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο λίγο πριν την αναχώρησή τους από τη Σχολή φωτογραφήθηκαν με τους τελειόφοιτους μαθητές της Αθωνιάδας.

Από την επίσκεψη του Παναγιωτάτου στη Μονή Εσφιγμένου 

Από την επίσκεψη στην Αθωνιάδα Σχολή 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος – Η υποδοχή και η συγκίνηση από το Περιβόλι της Παναγίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης λειτούργησε ως Ιερέας στην Παναγία Πορταΐτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το δώρο του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Παναγία Πορταΐτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ιερά Μονή Καρακάλλου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Καρακάλλου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων