22/03/2021 22/03/2021 Με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού και Θρησκευτικών Υποθέσεων, Κώστας Βλάσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη. “Κάθε συνάντηση μαζί του αποτελεί ευλογία, τιμή κι έμπνευση. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνεχίζει να αποτελεί φάρο για ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο, θεματοφύλακα...
22 Μαρτίου, 2021 - 8:24
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2021 - 7:49

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Κώστας Βλάσης

Διαδώστε:
Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Κώστας Βλάσης

Με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού και Θρησκευτικών Υποθέσεων, Κώστας Βλάσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη.

“Κάθε συνάντηση μαζί του αποτελεί ευλογία, τιμή κι έμπνευση. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνεχίζει να αποτελεί φάρο για ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο, θεματοφύλακα της πίστης μας και πηγή φώτισης για κάθε χριστιανό” ανάφερε ο κ. Βλάσης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Νωρίτερα χθες, ο κ. Βλάσης παρέστη στην Θεία Λειτουργία στο Φανάρι για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, όπου ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως.


Κατά την παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκε με τον ΣΥΡΚΙ (Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων), με Έλληνες ακαδημαϊκούς , επιστήμονες κι επιχειρηματίες, με τους διευθυντές και ιδρυτές των ομογενειακών σχολείων καθώς και με εκπροσώπους του Τύπου και τους Έλληνες ανταποκριτές.


Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Θρησκευτικές και Εκκλησιαστικές Υποθέσεις παραβρέθηκε το Σάββατο στην τελετή ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων