17/03/2024 17/03/2024 Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ και η Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μαρίγια Γκαμπριέλ συναντήθηκαν το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024, με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη πάσης Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου, που τελέστηκε το πρωί της ίδιας ημέρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου...
17 Μαρτίου, 2024 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2024 - 11:38

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρωθυπουργό και την ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρωθυπουργό και την ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ και η Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μαρίγια Γκαμπριέλ συναντήθηκαν το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024, με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη πάσης Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου, που τελέστηκε το πρωί της ίδιας ημέρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι Σόφιας.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ειδική αίθουσά του αεροδρομίου της Σόφιας,  η Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμησή της για την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και ανέφερε ότι «ο Πατριάρχης Νεόφυτος θα παραμένει πάντα στις καρδιές μας γιατί ενσάρκωσε τις χριστιανικές αξίες».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις Κράτους και εκκλησίας στη Βουλγαρία, που είναι προς όφελος των Βούλγαρων πολιτών.

Ειρήνη, ενότητα και συνεργασία ήταν τα κεντρικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκε η σημασία των χριστιανικών αξιών, και η ενισχυμένη υποστήριξη της βουλγαρικής κυβέρνησης προς τη βουλγαρική κοινότητα στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης στο επίκεντρο βρέθηκε η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας και οι συνέπειες της, όπως τα αθώα θύματα και οι καταστροφές που έχει προκαλέσει.

Τον Παναγιώτατο αποχαιρέτησαν εγκαρδίως οι Πρέσβεις της Τουρκίας κυρία Aylin Sekizkök, και της Ελλάδος κ. Αλέξιος Μάριος Λυμπερόπουλος, ενώ ο Πρωθυπουργός και οι λοιποί επίσημοι τον προέπεμψαν μέχρι την σκάλα του αεροσκάφους, με το οποίο επέστρεψε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην Πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Βουλγαρία είπε το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Πατριάρχη Νεόφυτο (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε τη σορό του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων