11/10/2023 11/10/2023 Την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, επισκέφθηκαν την Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης στο Ηράκλειο Ουκρανική Αντιπροσωπεία. Συμμετείχαν ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου και Πρόεδρος των Συνοδικών Επιτροπών για τη Θρησκευτική Εκπαίδευση και για το Ημερολογιακό ζήτημα Πρωτοπρεσβύτερος Ολεξάντρ Τροφιμλιούκ, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βιτάλη Κλος, Αντιπρύτανης της Ακαδημίας του Κιέβου, διακεκριμένοι κληρικοί και ο Μπόγκαν Κόλοντυ,...
11 Οκτωβρίου, 2023 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2023 - 16:24

Συνεργασία Π.Α.Ε.Α.Κ. με Θεολογική Ακαδημία Κιέβου

Διαδώστε:
Συνεργασία Π.Α.Ε.Α.Κ. με Θεολογική Ακαδημία Κιέβου

Την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, επισκέφθηκαν την Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης στο Ηράκλειο Ουκρανική Αντιπροσωπεία.

Συμμετείχαν ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου και Πρόεδρος των Συνοδικών Επιτροπών για τη Θρησκευτική Εκπαίδευση και για το Ημερολογιακό ζήτημα Πρωτοπρεσβύτερος Ολεξάντρ Τροφιμλιούκ, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βιτάλη Κλος, Αντιπρύτανης της Ακαδημίας του Κιέβου, διακεκριμένοι κληρικοί και ο Μπόγκαν Κόλοντυ, Πρόεδρος της οργάνωσης των εθελοντικών ομάδων της Ουκρανίας με συνεργάτες του, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης και Άρχοντα Ιερομνήμονα της Μ.τ.Χ.Ε. Εντιμολογιώτατο κ. Κωνσταντίνο Ζορμπά, στο πλαίσιο τηςσυναφθείσης συνεργασίας της ΟΑΚ με τη Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου για την πραγματοποίηση προγραμμάτων μετακίνησης και επιμόρφωσης Ουκρανών φοιτητών στη Μεγαλόνησο.

Την Ουκρανική Αντιπροσωπεία και τον Διευθυντή της ΟΑΚ κ. Ζορμπά, υποδέχθηκαν ο Προεδρεύων Ελλ. κ. Χριστόφορος Αρβανίτης, ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Καθηγητής της Ακαδημίας π. Θεόδωρος Μεϊμάρης, ο Διευθυντής ΣπουδώνΠΕΜΨ π. Αυγουστίνος Μπαϊραχτάρης, οι παρευρισκόμενοι στην Ακαδημία Καθηγητές και το Διοικητικό Προσωπικό. Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ακαδημίας, οι Ακαδημαϊκοί επισκέπτες και οι Καθηγητές της Πατριαρχικής Ακαδημίας συζήτησαν σε κλίμα αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης θέματα συνεργασίας μεταξύ των τριών ιδρυμάτων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Οι Ουκρανοί Ακαδημαϊκοί επ’ ευκαιρία της επισκέψεώς τους πρόσφεραν εκδόσεις της Θεολογικής Ακαδημίας στον Προεδρεύοντα κ. Αρβανίτη για τη Βιβλιοθήκη της Πατριαρχικής Ακαδημίας, ενώ αντιστοίχως από την Ακαδημία προσφέρθηκαν ως αντίδωρο τόμοι της Επιστημονικής Επετηρίδας και ψηφιακός δίσκος με ύμνους και τραγούδια από τους φοιτητές της Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων