11/06/2020 11/06/2020 Τον χαρακτηρίζουν ως «Πράσινο Πατριάρχη», λόγω της έντονης ευαισθησίας του σε περιβαλλοντικά ζητήματα, όμως, κυρίως, για εμάς τους Έλληνες έχει αποδείξει εμπράκτως ότι είναι «Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΑΛΥΤΡΩΤΩΝ», της κατασπαραγμένης Κωνσταντινουπόλεως, του εκδιωγμένου Πόντου, της σταχτιασμένης Σμύρνης, του ονείρου και του στόχου της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος,...
11 Ιουνίου, 2020 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2020 - 16:09

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Ο Πατριάρχης που θυμιάζει τα αλύτρωτά μας

Διαδώστε:
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Ο Πατριάρχης που θυμιάζει τα αλύτρωτά μας

Τον χαρακτηρίζουν ως «Πράσινο Πατριάρχη», λόγω της έντονης ευαισθησίας του σε περιβαλλοντικά ζητήματα, όμως, κυρίως, για εμάς τους Έλληνες έχει αποδείξει εμπράκτως ότι είναι «Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΑΛΥΤΡΩΤΩΝ», της κατασπαραγμένης Κωνσταντινουπόλεως, του εκδιωγμένου Πόντου, της σταχτιασμένης Σμύρνης, του ονείρου και του στόχου της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος, σήμερα, 11 Ιουνίου 2020, άγει τα ονομαστήριά του, θα παραμείνει στην ιστορία της συνείδησης του Ελληνισμού ως εκείνος που θυμιάτισε και πάλι τη Σουμελά μέσα στο πολύχρονο της σκλαβιάς και της εγκαταλείψεώς της και ως εκείνος που θύμιασε ξανά το θυμίαμα του τριαντάφυλλου μέσα στο μύρισμα της ακόμη στάχτης στη Σμύρνη της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού και του κοσμοπολιτισμού.

Ο Ελληνισμός οφείλει και θα οφείλει πολλά σε αυτόν Πατριάρχη, ο οποίος ξαναθυμιατίζει, μετά από τόσες δεκαετίες, τα «αλύτρωτα» μας, όπως, εξάλλου, θυμιατίζει καθημερινά και την Κόρην του Οφθαλμού μας, την Κωνσταντινούπολή μας.

 

 

ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΝΑ ΛΙΒΑΝΙ, ΤΟ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», ΕΝΑ «ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ», ΛΙΓΑ ΑΝΘΗ

Ο Πατριάρχης των Αλύτρωτων από το Περιβόλι της Παναγίας, το 2019, είχε αναφερθεί για πολλοστή φορά στην αδημονία και στη λαχτάρα των «αλύτρωτων» ιερών ναών και των κατασπαραγμένων χωμάτων του Ελληνισμού.

Το Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», είχε μεταδώσει το πρωί της Κυριακής 20ης Οκτωβρίου 2019, σημείο λόγου από την αντιφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχου εις το Καθολικόν της Ι.Μ. Ξενοφώντος, όπου, αναφερόμενος στα προσκυνήματα και τους ναούς της Κων/πόλης και της Ανατολής, είπε, με χαρακτηριστική συγκίνηση, ότι, όλοι εκείνοι οι τόποι περιμένουν ένα λιβάνι, το Χριστός Ανέστη, ένα «αιωνία η μνήμη», λίγα άνθη. Αλλά και εν γένει, η Α.Θ. Παναγιότης ομίλησε για τη σημαντική θέση των ιερών ναών, επειδή εκεί φιλοξενούνται τα Μυστήρια του Θεού.

«Στους ναούς, τα πάντα, είναι φωτεινά, επειδή παραπέμπουν στη βασιλεία των εσχάτων» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – 2019 – Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Περιβόλι της Παναγίας – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ – «Όλοι είστε τμήμα της καρδιάς του Πατριάρχου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Βαρθολομαίος Α’: Ο αγιόφιλος Οικουμενικός Πατριάρχης

 

Επιμέλεια: Κώστας Παναγόπουλος / Βασίλης Χάδος (20/10/2019 – Ανταπόκριση ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ) / ΦΩΤΟ: Ραφαήλ Γεωργιάδης – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων