01/07/2022 01/07/2022 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης του νέου εικονοστάσιου (τέμπλου) στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Γρηγεντίου Επισκόπου Αιθιοπίας, εντός του Μητροπολιτικού Μεγάρου, στην Αδδίς Αμπάμπα της Αιθιοπίας. Το χειροποίητο σκαλιστό τέμπλο κατασκευάστηκε από ντόπιους τεχνίτες, με ξύλα προερχόμενα από την περιοχή. Οι παλαιές εικόνες που τοποθετήθηκαν προέρχονται από το παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου, που διατηρούσε η...
01 Ιουλίου, 2022 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2022 - 21:55

ΑΙΘΙΟΠΙΑ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή εικονοστασίου στην Ι. Μητρόπολη Αξώμης

Διαδώστε:
ΑΙΘΙΟΠΙΑ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή εικονοστασίου στην Ι. Μητρόπολη Αξώμης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης του νέου εικονοστάσιου (τέμπλου) στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Γρηγεντίου Επισκόπου Αιθιοπίας, εντός του Μητροπολιτικού Μεγάρου, στην Αδδίς Αμπάμπα της Αιθιοπίας.

Το χειροποίητο σκαλιστό τέμπλο κατασκευάστηκε από ντόπιους τεχνίτες, με ξύλα προερχόμενα από την περιοχή.
Οι παλαιές εικόνες που τοποθετήθηκαν προέρχονται από το παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου, που διατηρούσε η αξιότιμη οικογένεια Σαρρή εντός του εργοστασίου της, οι οποίες από πολλές δεκαετίες φυλάσσονται μέσα στο κτήριο της Μητρόπολης.
Η Ιερά Μητρόπολη Αξώμης εκφράζει βαθύτατες ευχαριστίες προς τις αξιότιμες οικογένειες κ. Στεφάνου Πατρικίου και κ. Ιωάννου Τσογκλή για την δωρεά τους.
Ο Άγιος Γρηγέντιος να τους δίδει πλούσια την ευλογία Του και να πρεσβεύει προς τον Θεό γι’ αυτούς και για όλους όσους Τον επικαλούνται στις προσευχές τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων