08/10/2019 08/10/2019 Στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης των Αφρικανών της Μαδαγασκάρης αναφέρεται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος ο οποίος συγκινεί για μία ακόμα φορά λέγοντας ότι μετά από μία ομαδική βάπτιση (προ ολίγων ημέρων), το φαγητό των παιδιών ήταν μόλις 3-4 κουταλιές νερόβραστο ρύζι… “Η πιο έντονη μνήμη από συγκεντρώσεις συγγενών στο πατρικό μου ήταν...
08 Οκτωβρίου, 2019 - 17:42

Εκεί που τρέφονται με τρεις κουταλιές ρύζι…

Διαδώστε:
Εκεί που τρέφονται με τρεις κουταλιές ρύζι…

Στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης των Αφρικανών της Μαδαγασκάρης αναφέρεται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος ο οποίος συγκινεί για μία ακόμα φορά λέγοντας ότι μετά από μία ομαδική βάπτιση (προ ολίγων ημέρων), το φαγητό των παιδιών ήταν μόλις 3-4 κουταλιές νερόβραστο ρύζι…

“Η πιο έντονη μνήμη από συγκεντρώσεις συγγενών στο πατρικό μου ήταν η πύρινη αναμονή για τα ξαδέλφια μου από το εξωτερικό. Η αναμονή που με έκανε να δημιουργώ σενάρια με ποιά σειρά θα τους δείξω τα τελευταία μου αποκτήματα. Μια καινούργια μπάλα, ως μουσειακό έκθεμα στο ράφι της βιβλιοθήκης μας, ένα νέο ηλεκτρονικό, μερικές κάρτες με διάσημους ποδοσφαιριστές, μια νέα φιγούρα στη συλλογή με τα στρατιωτάκια μου. Μόλις έφταναν τους άρπαζα από το χέρι, πριν ακόμα αρχίσουν οι θείες τα τσιμπήματα στα μάγουλα, και τρέχαμε στο βασίλειό μου.
Αυτή την συγγενική αρπαγή βίωσα στο τελευταίο χωριό που τελέσαμε Βαπτίσεις.

Με το πέρας του Μαζικού Μυστηρίου κι αφού βολέψαμε στα στομάχια μας 3-4 κουταλιές νερόβραστο ρύζι, οι μικροί νεοφώτιστοι κρατώντας μας σφικτά από το χέρι μας πήγαν στα σπίτια τους. Με περίσσια χαρά στο πρόσωπο έδειχναν τη γωνία του δωματίου που τους αντιστοιχεί, οριοθετημένη από την κουβέρτα που σκεπάζει το πάτωμα, καθώς και το ντουλάπι στο οποίο χωρούσε όλη τους η παιδικότητα. Αντί για κάρτες ποδοσφαιριστών, εικόνες χάρτινες από τις κατηχήσεις, αντί για Atari, τενεκεδένια ζωγραφισμένα ούτως ώστε να μοιάζουν με αυτοκίνητα, αντί για μπάλες, σφιχτοδεμένα ύφασμα σε σχεδόν ακαθόριστο σφαιρικό σχήμα, αντί για ξάδελφος από την Αμερική, κάποιος που αναξίως προσπαθεί να γίνει για αυτά πνευματικός πατέρας” αναφέρει ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων