15/10/2019 15/10/2019 Τη Δευτέρα 14η Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα, τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο της Κοινότητος. Ο Αγιασμός τελέσθηκε από τον παρεπιδημούντα στην Αιθιοπική πρωτεύουσα, Θεοφιλ. Επίσκοπο Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντα κ. Σίλβεστρο, με την παρουσία του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμ....
15 Οκτωβρίου, 2019 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2019 - 9:39

Ελληνισμός και Ορθοδοξία στην καρδιά της Αφρικής

Διαδώστε:
Ελληνισμός και Ορθοδοξία στην καρδιά της Αφρικής

Τη Δευτέρα 14η Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα, τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο της Κοινότητος.

Ο Αγιασμός τελέσθηκε από τον παρεπιδημούντα στην Αιθιοπική πρωτεύουσα, Θεοφιλ. Επίσκοπο Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντα κ. Σίλβεστρο, με την παρουσία του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Μέγα Αρχιμ. κ. Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη.

Παρόντες η Εξοχ. Επιτετραμμένη της Ελλάδος στην Αιθιοπία κ. Βασιλική Σκαλιστήρα, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Δημήτριος Συκάς, οι Ελλογιμ. Διευθυντές των Σχολείων με το σύνολο των Εκπαιδευτικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες.

Ο Σεβασμ. κ. Δανιήλ στον χαιρετισμό του εξέφρασε τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β, τόσο προς τα ελληνόπουλα της Αιθιοπίας, όσο και προς το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων, για ευλογημένο από τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος νέο ακαδημαϊκό έτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων