12/12/2019 12/12/2019 Με την Χάρη του Θεού, την πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονος, Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό (Ε.Σ.Χ.Ε.Κ) και την συγκατάθεση των επικεφαλής των λοιπών επισήμων Χριστιανικών Εκκλησιών της χώρας (Ρ/Καθολικής, Λουθηρανικής, Ευαγγελικής και Στρατού Σωτηρίας) άρχισαν ήδη οι εργασίες της εκ βάθρων ανακαινίσεως του κτιρίου που...
12 Δεκεμβρίου, 2019 - 0:42
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2019 - 0:43

Κονγκό: Ανακαίνιση της έδρας του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών

Διαδώστε:
Κονγκό: Ανακαίνιση της έδρας του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών

Με την Χάρη του Θεού, την πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονος, Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό (Ε.Σ.Χ.Ε.Κ) και την συγκατάθεση των επικεφαλής των λοιπών επισήμων Χριστιανικών Εκκλησιών της χώρας (Ρ/Καθολικής, Λουθηρανικής, Ευαγγελικής και Στρατού Σωτηρίας) άρχισαν ήδη οι εργασίες της εκ βάθρων ανακαινίσεως του κτιρίου που στεγάζει την έδρα του προαναφερθέντος Εθνικού Συμβουλίου.

Για την εκτέλεση των εργασιών, οι οποίες είναι οι πρώτες από την αγορά του κτιρίου από το Ε.Σ.Χ.Ε.Κ. το 1999, έχει ήδη προκριθεί η κατασκευαστική εταιρεία Ζerock Construction Congo SAR, με την οποία ο Σεβ. Πρόεδρος έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας για την ανάληψη του έργου, ως και την περάτωση και παράδοσή του κατά την διάρκεια της προεδρίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία λήγει το έτος 2020.

Κατά το επιόν έτος το Εθνικό Συμβούλιο Χριστιανικών Εκκλησιών συμπληρώνει 50 χρόνια δημιουργικής παρουσίας σε θέματα κοινωνικής ειρήνης και προόδου, δημιουργικής συνεργασίας και αρμονικής συμβιώσεως.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά κατά την πεντηκονταετή ιστορία του Ε.Σ.Χ.Ε. της Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου την ηγεσία ασκεί μη Αφρικανός κληρικός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων