20/07/2022 20/07/2022 Δοξολογία προς τον Τρισάγιο Θεό ανέπεμψαν όσοι λειτουργήθηκαν στην πανηγυρίζουσα -χθες- Ιερά Μονή της Αγίας Μακρίνας Μπουκόμπας Τανζανίας, ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄, που φρόντισε το 2016 για την ανακαίνιση και επάνδρωση της Μονής, με συνοδεία του Αρχιμ. π. Αποστόλου. Ήδη ο π. Απόστολος είχε ιδρύσει και δύο άλλες Μονές...
20 Ιουλίου, 2022 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2022 - 15:16

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Μακρίνας στην Μπουκόμπα Τανζανίας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Μακρίνας στην Μπουκόμπα Τανζανίας

Δοξολογία προς τον Τρισάγιο Θεό ανέπεμψαν όσοι λειτουργήθηκαν στην πανηγυρίζουσα -χθες- Ιερά Μονή της Αγίας Μακρίνας Μπουκόμπας Τανζανίας, ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄, που φρόντισε το 2016 για την ανακαίνιση και επάνδρωση της Μονής, με συνοδεία του Αρχιμ. π. Αποστόλου.

Ήδη ο π. Απόστολος είχε ιδρύσει και δύο άλλες Μονές στην Κένυα και την Νότια Αφρική, με μοναχές που έρχονται από το κεντρικό Μοναστήρι της Θεογεννήτορος στην Κρήτη. Μοναχές, που ξέρουν πραγματικά από “ξενιτεία”, την πρώτη αρετή του μοναχού, που δεν δίνουν σημασία αν θα είναι το Μοναστήρι τους στην Ελλάδα ή εκτός Ελλάδος, αφού σκοπός τους είναι η βασιλεία των ουρανών, όπου και η αληθινή πατρίδα.

Όλοι “μοναστές και μιγάδες” μακάρισαν τον αείμνηστο Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο, που έκτισε τη Μονή και διά του Επισκόπου ευχαρίστησαν τον π. Απόστολο που ανακαίνισε τη Μονή και έφερε νέες αδελφές.

Χαρά για την ύπαρξη αυτής της Μονής, που οφείλεται στην αγάπη του Θεού μας, στην ίδρυση της από τον αειμ. Αργολίδος Ιάκωβο και στην ανακαίνιση από τον Αρχιμ. Απόστολο.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτούργησαν ο πνευματικός της Μονής, Αρχιμ. Απόστολος Αποστολάκης, οι αιδ. π. Λουκάς, π. Σπυρίδων και ο ιεροδιάκονος Χρυσόστομος και έψαλλαν οι αδελφές της Μονής: Νεκταρία και Χρυσοστομία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων