28/09/2019 28/09/2019 Στο Κάιρο χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού αφού έλαβε χώρα σήμερα η Τελετή των θυρανοιξίων Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Τελέστηκε το πρωί το Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β’. Χθες κατεγράφησαν Ιστορικές στιγμές, όπου τελέστηκε ο Πατριαρχικός Εσπερινός των...
28 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2019 - 17:30

Στο Κάιρο χτυπά η καρδιά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας- Τελέσθηκαν με έκδηλη συγκίνηση τα θυρανοίξια του ΙΝ Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης

Διαδώστε:
Στο Κάιρο χτυπά η καρδιά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας- Τελέσθηκαν με έκδηλη συγκίνηση τα θυρανοίξια του ΙΝ Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης

Στο Κάιρο χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού αφού έλαβε χώρα σήμερα η Τελετή των θυρανοιξίων Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τελέστηκε το πρωί το Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β’.

Χθες κατεγράφησαν Ιστορικές στιγμές, όπου τελέστηκε ο Πατριαρχικός Εσπερινός των θυρανοιξίων στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο, χοροστατήσαντος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν και πολλοί Αρχιερείς.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία και αφίχθη στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου νωρίς το απόγευμα.

Με δορυφορική σύνδεση σε κάθε γωνιά της γης, έγινε η απευθείας μετάδοση των θυρανοιξίων του Ιερού Κοινοτικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που τέλεσε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.

Συγκεκριμένα, η δορυφορική μετάδοση έγινε από τις 11.30 μέχρι 14.00 ώρα Ελλάδος και είχατε τη δυνατότητα να τη δείτε ζωντανά μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ και από το Διεθνές Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Αναλυτικότερα το σημερινό πρόγραμμα των θυρανοιξίων ήταν ως εξής:

08.00 – 11.00 Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο.
11.00 – 12.30 Τελετή θυρανοιξίων Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Διαβάστε επίσης:

Ιστορικές στιγμές στο Κάιρο- Ηχούν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (βίντεο)

«Αυτός ο Ναός αποτελεί για τους Έλληνες της Αιγύπτου σημείο αναφοράς»

«Ο ναός συμβολίζει τη φιλία των λαών»

Σε ζωντανή μετάδοση αύριο τα θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο

Το κόσμημα των Αιγυπτιωτών Ελλήνων στο Κάιρο- Ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης- Δείτε ένα αποκλειστικό αφιέρωμα

Αξιοσημείωτο είναι ότι χθες κατά την τέλεση του Πατριαρχικού Εσπερινού των θυρανοιξίων η συγκίνηση ήταν έκδηλη κάτι που αποτυπώθηκε και στις φωτογραφίες:

Συναυλία στο Κάιρο με αφορμή τα επίσημα Θυρανοίξια του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έδωσε η Ευανθία Ρεμπούτσικα η οποία μάγεψε το κοινό με την γαλήνια φωνή της που σε συνδυασμό με τις υπέροχες μελωδίες ταξίδεψαν τους τυχερούς παρευρισκόμενους. Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο:

“Απόψε όμως Ευανθία μου ζήλεψε λιγάκι ο Νείλος και μου είπε, Θεόδωρε δάνεισέ μου απόψε το δοξάρι της Ευανθίας  για να γίνουμε όλοι ταξιδευτές και να ταξιδεύουμε όπως ο Οδυσσέας, να ξέρουμε ότι η Ιθάκη δεν βρίσκεται μακριά αλλά μέσα στις καρδιές μας” είπε με εμφανή συγκίνηση ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’ προς την καλλιτέχνιδα, ενώ παράλληλα της έδωσε ως δώρο το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου ευχαριστώντας την για την ωραία βραδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων