23/09/2019 23/09/2019 Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ στον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Νικόλαο Γαριλίδη, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. Υποδεχόμενος τον κ. Γαριλίδη στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου, τη δεύτερη έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε τη συγκίνησή του για τον Πρέσβη της Ελλάδας, με τον οποίον...
23 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:22

Στον Πατρ. Αλεξανδρείας ο νέος Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο

Διαδώστε:
Στον Πατρ. Αλεξανδρείας ο νέος Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ στον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Νικόλαο Γαριλίδη, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Υποδεχόμενος τον κ. Γαριλίδη στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου, τη δεύτερη έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε τη συγκίνησή του για τον Πρέσβη της Ελλάδας, με τον οποίον συνδέεται με φιλία πολλών ετών, που ξεκινάει ήδη από το 1988, όταν ο σημερινός Πατριάρχης βρισκόταν στην Οδησσό.

Παράλληλα, όμως, ο Προκαθήμενος του ιεραποστολικού Πατριαρχείου εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του που υποδέχεται έναν Αιγυπτιώτη Πρέσβη, γέννημα θρέμμα της γης της Αιγύπτου, από το Πορτ Σαΐντ, άριστο γνώστη της αραβικής, απόφοιτο μάλιστα της καϊρινής Αμπετείου Σχολής, έναν εξαίρετο διπλωμάτη που έχει διακριθεί στη διάρκεια της καριέρας του.

Κατά το επίσημο δείπνο που ακολούθησε, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον νέο εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Χώρα του Νείλου, για το έργο της ανακαίνισης του περικαλλούς ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, όπου τα Θυρανοίξια θα τελεστούν στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου. Καθώς επίσης, ενημέρωσε τον Έλληνα Πρέσβη για όλα τα έργα ανακαίνισης που προωθεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στο Σουέζ, την Αλεξάνδρεια και αλλού.

Τέλος, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Νικόλαος Γαριλίδης ενημέρωσε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αίγυπτο, τον Οκτώβριο, προκειμένου να συμμετάσχει με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδου, της 7ης τριμερούς Συνόδου Κορυφής των ηγετών Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να τονίζει τη σημασία της συνάντησης αυτής που φέρνει όλο και πιο κοντά τις τρεις χώρες για το καλό των λαών τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων