10/01/2023 10/01/2023 Βαθύτατα συγκινημένος είναι ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ για την κοίμηση του μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου θα μεταβεί το πρωί της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2023 στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας για να παραστεί προσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία. Σύμφωνα...
10 Ιανουαρίου, 2023 - 21:18
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2023 - 21:36

Συγκίνηση και τρισάγιο από τον Πατριάρχη Θεόδωρο στη μνήμη του Μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Συγκίνηση και τρισάγιο από τον Πατριάρχη Θεόδωρο στη μνήμη του Μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων

Βαθύτατα συγκινημένος είναι ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ για την κοίμηση του μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου.

  • Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου θα μεταβεί το πρωί της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2023 στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας για να παραστεί προσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr αμέσως μετά θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπερ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου είναι συγκινημένος από την εκδημία του κεκοιμημένου Πατριάρχη διότι συνδέετο με τον μακαριστό από τα χρόνια της παράλληλης διακονίας τους στην Αθήνα ως Αρχιερείς- Εξάρχοι των δύο Πρεσβυγενών Πατριαρχείων, του Αλεξανδρείας και του Ιεροσολύμων, αντίστοιχα.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος είχε επισκεφθεί τον μακαριστό Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίο στην Αθήνα, στο χώρο που νοσηλευόταν μετά από μέριμνα που παρείχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο πρώην Ιεροσολύμων και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είχαν πολύωρη κατ’ ιδίαν συνάντηση και συζήτηση.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, όπως επεσήμαναν πηγές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής στο ope.gr, «τιμά και σέβεται την μνήμη του εκλιπόντος ιδιαιτέρως και εκφράζει συλλυπητήριες ευχές προς την Εκκλησία της Σιών. Παράλληλα, εκφράζει τους επαίνους του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για τα εμπράκτως εκδηλωθεντα φιλάδελφα αισθήματα του προς τον εκδημήσαντα πρωθιεράρχη».

Διαβάστε επίσης:

Τρισάγιο για τον μακαριστό Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συγκλονιστική συνέντευξη του μακαριστού Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου στη Μαρία Γιαχνάκη

Την Τετάρτη στη Σάμο η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος

Τρισάγιο για τον Μακαριστό Πατριάρχη Ειρηναίο τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης (ΦΩΤΟ)

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εκφράζει τη λύπη του για την κοίμηση του Πατριάρχη Ειρηναίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων