09/02/2019 09/02/2019   Κατά την παραμονή του στην πόλη του Dolisie, την 6η Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων συναντήθηκε τον Εξοχ. Κυβερνήτη κ.André Ovu, με τον οποίο εξέτασαν θέματα που αφορούσαν στην επίσκεψη της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ στην Ι. Μητρόπολη Μπραζαβίλ, ως και στην...
09 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:02

Συνάντηση Μητροπολίτη Μπραζαβίλ με Κυβερνήτη του Dolisie

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Μπραζαβίλ με Κυβερνήτη του Dolisie

 

Κατά την παραμονή του στην πόλη του Dolisie, την 6η Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων συναντήθηκε τον Εξοχ. Κυβερνήτη κ.André Ovu, με τον οποίο εξέτασαν θέματα που αφορούσαν στην επίσκεψη της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ στην Ι. Μητρόπολη Μπραζαβίλ, ως και στην πόλη του Dolisie όπου βρίσκεται η Ενοριακή Κomicro Αγίας Ειρήνης, το πρότυπο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» και το Δημοτικό Σχολείο «Φως Εθνών».

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας προς τις Αρχές της χώρας για την αρμονική συνεργασία διαβεβαιώνοντας τον κ. Κυβερνήτη για την συνέχιση των προσπαθειών υπέρ της πνευματικής και της εν γένει προαγωγής του κοινωνικού συνόλου.

Ακολούθως επισκέφθηκε τα ως άνω ιδρύματα της Ι. Μητροπόλεως, προκειμένου να επικοινωνήσει με τα μικρά παιδιά και τους εργαζομένους σε αυτά, καθώς και να επιθεωρήσει τις εργασίες εκ βάθρων ανακαινίσεως που συντελείται ταυτοχρόνως τόσο στο προαναφερθέν ορθόδοξο εκπαιδευτήριο και στο ορφανοτροφείο, όσο και στον Ναό.

Μετά το πέρας της επισκέψεως στην πόλη Dolisie ο Σεβ. Μητροπολίτης μετέβη αυθημερόν στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ, όπου είχε εκτενή συνεργασία με υψηλόβαθμα στελέχη της Διευθύνσεως Εθιμοτυπίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας του Κονγκό για την διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών της επικειμένης Πατριαρχικής επισκέψεως, έλεγξε την πορεία των εργασιών ανακαινίσεως του Ι. Ενοριακού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου και συνεργάσθηκε εκτενώς με την Ενοριακή Επιτροπή, ενώ αργά το βράδυ της ιδίας ημέρας επέστρεψε αεροπορικώς στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων